01.07.2015 16:15

"Citadeles" bankas karte kalpos kā e-talons

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Citadeles" bankas karte kalpos kā e-talons publicitātes

Banka "Citadele" ieviesusi maksājumu karti, ko vienlaikus varēs izmantot arī kā e-talonu un norēķināties par braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā, portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Jaunā karte apvieno maksājumu kartes un e-talona funkciju. Tādējādi, iekāpjot Rīgas sabiedriskajā transportā, kartes īpašnieks var reģistrēt braucienu, pietuvinot maksājumu karti pie karšu lasītāja, un atsevišķa biļete vai e-talons nav nepieciešams.

"Ieviešot maksājumu karti ar e-talonu, vēlamies Latvijas iedzīvotāju ikdienu padarīt ērtāku. Norēķiniem Rīgas sabiedriskajā transportā, izmantojot "Citadeles" karti ar e-talona funkciju, nav jāuztraucas nedz par e-talona pirkšanu, nedz par biļetes iegādi pirms brauciena. Ja naudasmakā ir jaunā "Citadeles" maksājumu karte ar e-talona funkciju, Rīgas sabiedrisko transportu var izmantot jebkurā laikā," sacīja bankas valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Ar jauno "Citadeles" maksājumu karti viena brauciena cena "Rīgas satiksmes" transportā būs 1,15 eiro, kas ir tāda pati kā viena brauciena cena iepriekšpārdošanā. Taču vienlaikus maksājumu karte ar e-talonu uzskaitīs visus braucienus kalendārā mēneša laikā, un, tiklīdz braucienu skaits sasniegs 10, 20 vai 50 braucienus, tā tiks piemērota atbilstošā cena ar atlaidi. Savukārt tiklīdz braucienu summa sasniegs kādu no mēneša biļešu cenām, atlikušās dienas līdz kalendārā mēneša beigām par braucieniem nebūs jāmaksā.

Taču maksa par braucienu tiks noņemta no konta nākamajā darba dienā. Bankas kontā norēķināšanās par biļeti atspoguļosies kā parasts darījums.

Banka arī vērš uzmanību uz to, ka šādiem norēķiniem derēs tikai jaunā karte, kurai pieteikties var gan bankas filiālēs, gan internetbankā. Taču vecās kartes īpašnieki savu iepriekšējo karti pret jauno var samainīt bankā bez maksas.