27.04.2015 14:02

Garkalnes un Sējas novadā uzstādīs "Swedbank" bankomātus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
15 novadi, kuros "Swedbank" uzstādīs naudas izmaksas bankomātus 15 novadi, kuros "Swedbank" uzstādīs naudas izmaksas bankomātus Publicitātes

Lai veicinātu finanšu pakalpojumu pieejamību Latvijas novados un veiktu virkni pasākumu, kas ļautu reģionos attīstīties uzņēmējdarbībai, pirmdien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā Latvijas Pašvaldību savienība un AS "Swedbank" parakstīja sadarbības memorandu.

Saskaņā ar parakstīto memorandu, lai nodrošinātu banku pakalpojumu pieejamību visā Latvijā un skaidras naudas pieejamību ikvienā novadā, "Swedbank" apņemas līdz šī gada beigām uzstādīt 15 bankomātus novados, kuros šobrīd nav nevienas bankas bankomāta. To vidū ir arī Garkalnes un Sējas novads.

Pirmā pašvaldība, kur tiks uzstādīts bankomāts, būs Rugāju novads. Banka apņemas arī uzstādīt tos jebkurā novadā, ja gadījumā kāda cita kredītiestāde nākotnē izlemtu no saviem bankomātiem atteikties. Tāpat sadarbībā ar pašvaldībām plānots meklēt piemērotāko modeli, kā panākt bankas darbinieku regulāru klātbūtni visos Latvijas Nacionālajā attīstības plānā noteiktajos attīstības centros.

Saskaņā ar parakstīto memorandu "Swedbank" atbalstīs ekonomiskās aktivitātes atjaunošanos Latvijas novados, piedāvājot kreditēšanas pakalpojumus, kas ir īpaši pielāgoti novadu uzņēmēju un iedzīvotāju prasībām. Tāpat 2015. gadā "Swedbank" apņemas atbalstīt vismaz 600 skolēnu mācību uzņēmumu izveidi, lai dotu iespēju skolas vecuma jauniešiem gūt pirmo pieredzi uzņēmējdarbībā.

Savukārt Latvijas Pašvaldību savienība apņemas aicināt pašvaldības sadarboties finanšu pakalpojumu nodrošināšanā un iedzīvotāju apmācībā – ierādot telpas bankomātiem, organizējot seminārus uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kā arī savos informācijas resursos izvietojot informāciju par bankomātu atrašanās vietām un bankas darbinieku vizīšu laikiem. LPS arī apņemas sekmēt efektīvāku finanšu pakalpojumu izmantošanu gan pašvaldību, gan uzņēmēju un iedzīvotāju vidū, ieviešot karšu un attālinātu norēķinu iespējas pašvaldībās un izglītības iestādēs.

"Mūsdienīgai dzīvei reģionos nepieciešama finanšu pakalpojumu pieejamība – gan privātpersonu, gan uzņēmumu līmenī. Šodien noslēgtais memorands apliecina, ka risinājumi skaidras naudas, kā arī citu finanšu pakalpojumu pieejamībai un lietotāju izglītošanai darbam e-vidē ir atrodami strādājot kopā valstij, pašvaldībām un komercorganizācijām," norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.