10.02.2015 18:52

Pierīgā februārī, kā arī martā un aprīlī par siltumu būs jāmaksā mazāk

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgā februārī, kā arī martā un aprīlī par siltumu būs jāmaksā mazāk arhīvs

Vairākos Pierīgas novados līdz ar dabasgāzes tirdzniecības cenu samazinājumu par siltumu februārī, martā un aprīlī būs jāmaksā mazāk.

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK), tā kā dabas gāzes cena šobrīd ir 270,35 eiro par 1000 normālkubikmetriem, februārī samazināsies siltuma tarifi tiem uzņēmumiem, kuriem tarifi ir noteikti atkarībā no dabasgāzes cenas.

Tas nozīmē, ka Pierīgā par siltumu būs jāmaksā mazāk tiem iedzīvotājiem, kuriem siltumu piegādā SIA "Ādažu namsaimnieks", SIA "Babītes siltums", SIA "Baložu komunālā saimniecība", SIA "Ikšķiles māja", SIA "Jūrmalas siltums", SIA "Ķekavas nami", AS "Mārupes komunālie pakalpojumi", SIA "Sabiedrība Mārupe", AS "Olaines ūdens un siltums", SIA "Salaspils siltums" un SIA "Vangažu Namsaimnieks".

Tāpat SPRK norāda – ja piepildīsies AS "Latvijas gāze" izteiktās prognozes, turpmāks siltumenerģijas tarifu samazinājums gaidāms arī martā. Saskaņā ar šī brīža datiem tiek prognozēts, ka dabasgāzes cena martā un aprīlī būs 256,12 eiro par 1000 normālkubikmetriem.

Komersantiem, kuriem siltumenerģijas pakalpojuma tarifi ir noteikti atkarībā no dabasgāzes cenas, SPRK apstiprina tarifus tabulas veidā noteiktam dabasgāzes tirdzniecības cenu diapazonam. Mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, mainās arī siltumenerģijas gala tarifs, kas komersantam jāpiemēro.