18.12.2014 13:31

Nākamgad slēgs "SEB bankas" filiāli Salaspilī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nākamgad slēgs "SEB bankas" filiāli Salaspilī publicitātes

Nākamgad Salaspilī tiks slēgta kārtējā bankas filiāle. Šoreiz savu apkalpošanas centru aizvērs "SEB bankas" filiāle.

"Šobrīd banka strādā pie biznesa izvērtēšanas, pēta biznesa datus un klientu uzvedību, kā arī to, cik lietderīgi ir īrēt telpas filiāļu uzturēšanai. Jāteic, ka šobrīd bankas klientu uzvedība ir ļoti mainījusies. Pērn apkalpoto klientu skaits filiālēs sarucis no 25 % līdz pat 43 %," portālam "Apriņķis.lv" lēmumu slēgt Salaspils filiāli pamato "SEB bankas" ārējās komunikācijas projektu vadītāja Kristīne Martinsone.

Viņa norāda, ka arvien vairāk klientu izvēlas nepieciešamos maksājumus veikt paši – 99 % norēķinu šā gada 11 mēnešos notikuši internetbankā un citos elektroniskajos kanālos un tikai 1 % norēķinu tiek veikti filiālē.

K. Martinsone sacīja, ka esošajiem bankas klientiem filiāles vietā būs pieejamas vairākas alternatīvas, proti, naudas iemaksai un izmaksai, rēķinu apmaksai un pārskaitījumiem varēs izmantot vairākus pilsētā esošos "SEB banka" internetbankas termināļus un trīs bankomātus. Savukārt tiem klientiem, kuriem būs nepieciešama bankas darbinieku konsultācija, to varēs saņemt, vai nu zvanot uz klientu centra informatīvo tālruni, vai apmeklējot tuvāko "SEB bankas" filiāli Rīgā.

Tāpat viņa atgādina, ka, lai saņemtu jaunu bankas karti, salaspiliešiem uz apkalpošanas centriem Rīgā nebūs jābrauc – iepriekš piesakoties internetbankā, to atsūtīs pa pastu.

Pirms pāris gadiem Salaspilī strādāja piecas banku filiāles. Tās bija teju visām Latvijā lielākajām bankām. Taču izskatās, ka nākamgad Salaspilī klientus savā filiālē apkalpos tikai "Norvik Banka".