17.04.2012 09:32

Skolēni Siguldā vasaras brīvlaikā varēs nopelnīt pat līdz 100 latiem mēnesī

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas pašvaldībā līdz 10. maijam gaida skolēnu un uzņēmēju pieteikumus nodarbinātības projektam vasarā.

Iespēju strādāt var izmantot 13 – 18 gadus veci jaunieši. Projekta nolūks ir materiāli atbalstīt mazturīgās ģimenes, dot iespēju bērniem apgūt darba iemaņas profesionālu meistaru uzraudzībā un saturīgi pavadīt vasaras brīvlaiku. Ja būs brīvas vietas, projektā iesaistīs arī pārejos novadā deklarētos bērnus, pietiekšanās kārtībā.

Siguldas novada Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Sandra Ķirule portālam atzina, ka projekts noris veiksmīgi un gūst arvien lielāku skolēnu un uzņēmēju atsaucību. Pagājušajā vasarā no 1. jūnija līdz 25. augustam iespēju strādāt 4 stundas dienā izmantojuši 172 skolēni.

110 no viņiem uz darbu gāja 2 nedēļas un nopelnīja Ls 54,50, bet 62 skolēni bija nodarbināti mēnesi un ģimenes budžetu papildināja ar Ls 108,80.

Pērn bērni iepazina darbu 17 Siguldas novada uzņēmumos. Visvairāk – 45 skolēnus nodarbināja SIA "Vita mārkets", 15 bērni strādāja SAB "Saullēkts", pa 12 jauniešiem darbojās viesnīcā "Ezeri", Tūrisma pārvaldē, SIA "Furšets", SIA "Kristīne RR", SIA "CSS-Alpine", darba vietas iespēju robežās piedāvāja arī IU "Valenti", SIA "Rehabilitācijas centrs Krimulda," IU "Sandovs," SIA "Brūveru īpašumi," z/s "Saulstari", biedrība "Klubs KM Sigulda", viesu nams "Mauriņi" un biedrība "Mores muzejs".

Skolēnu galvenie pienākumi šajās darbavietās bija: informācijas sniegšana par precēm un pakalpojumiem, klientu apkalpošana, preču izvietošana uzņēmuma tirdzniecības vietās, teritorijas labiekārtošana, kopšana un uzraudzība, telpu uzkopšana, datu vākšana un aptauju veikšana. Nodarbinātības pasākumus finansēja pašvaldība, piešķirot 12 500 latus.

Izvērtējot aizvadītās vasaras pieredzi, Sandra Ķirule teic, ka šovasar tiks īstenoti vairāki priekšlikumi: visus bērnus nodarbinās mēnesi, ļaus strādāt arī 18 gadus veciem jauniešiem, kuri vēl mācās vidusskolā, un meklēs iespējas palielināt finansējumu, lai vasaras brīvlaikā var nodarbināt visus skolēnus, kas pietieksies projektam.