23.05.2014 13:51

BTA lielāko apdrošināšanas atlīdzību par uguns negadījumu pērn izmaksājusi Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BTA lielāko apdrošināšanas atlīdzību par uguns negadījumu pērn izmaksājusi Siguldā arhīvs

Apkopojot datus par uguns izraisītiem negadījumiem privātpersonu īpašuma apdrošināšanā Latvijas pilsētās, apdrošināšanas sabiedrība BTA secinājusi, ka pērn procentuāli visvairāk ugunsgrēku notika Rīgā, Siguldā un Ventspilī.

BTA eksperti secinājuši, ka 2013. gadā visvairāk jeb 47,4 % ugunsnelaimju notika Rīgā. Otrajā vietā pērn ierindojusies Sigulda, kur noticis 12,1 % ugunsgrēku.

Aprēķinot vidējās kompānijas izmaksātās apdrošināšanas atlīdzību summas par ugunsnelaimju radītajiem privātpersonu īpašumiem Latvijas pilsētās, tā secinājusi, ka vispostošākās sekas īpašumiem ugunsgrēki atstājuši Daugavpilī, Siguldā un Rīgā.

Pērn vidējā apdrošināšanas atlīdzība, ko BTA izmaksājusi par Daugavpilī notikušajām ugunsnelaimēm, ir 12 919 eiro. Savukārt par ugunsnelaimes rezultātā radītajiem bojājumiem privātpersonu īpašumiem Siguldā pērn BTA vidējā izmaksātā atlīdzība ir 9117 eiro.

Kompānija konstatējusi, ka Siguldā – pilsētā ar daudzām privātmājām un pirtīm – cilvēki savu īpašumu biežāk apdrošinot. Lielākā atlīdzība īpašumu apdrošināšanā par ugunsgrēka radītiem bojājumiem pērn izmaksāta tieši par Siguldas novadā nodegušu privātmāju. Šīs ugunsnelaimes cēlonis bija īssavienojums elektroinstalācijā, un izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības apmērs bija 112 504 eiro.

2013. gadā kopumā BTA bruto apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāja 77,8 miljonus eiro, kas ir par 13 % vairāk nekā 2012. gadā. BTA īpašumu apdrošināšanā pērn atlīdzībās izmaksāja 6,4 miljonus eiro.