15.04.2014 07:26

Cīnoties ar negodprātīgiem iedzīvotājiem, Baložos mainīta apmaksas kārtība par atkritumu apsaimniekošanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baložu iedzīvotāju neapmierinātību izsauc privātmāju neapzinīgo kaimiņu nelikumīgās darbības tādēļ, ka pilsētas sadzīves atkritumu konteineros tiek izmesti dažādu veidu atkritumi no apkārtējām teritorijām. Parasti šādas noziedzīgas darbības notiek brīvdienās, vēlās vakara stundās vai pat naktīs, jo kāds vēlas dzīvot uz citu rēķina. Baložu iedzīvotāju neapmierinātību izsauc privātmāju neapzinīgo kaimiņu nelikumīgās darbības tādēļ, ka pilsētas sadzīves atkritumu konteineros tiek izmesti dažādu veidu atkritumi no apkārtējām teritorijām. Parasti šādas noziedzīgas darbības notiek brīvdienās, vēlās vakara stundās vai pat naktīs, jo kāds vēlas dzīvot uz citu rēķina. www.foto.delfi.lv

No šā mēneša Ķekavas novada Baložos ir mainījusies atkritumu apsaimniekošanas apmaksas kārtība.

Proti, turpmāk maksa par sadzīves atkritumu savākšanu un transportēšanu būs 2,62 eiro + 21 % PVN mēnesī. Aprēķini veikti, Baložu pilsētas kopējā atkritumu izvešanas apjoma izmaksas dalot ar atsevišķo īpašumu (dzīvokļu) skaitu, raksta kekava.lv.

Šādu lēmumu pēc iedzīvotāju ierosinājumu izskatīšanas un aprēķiniem pieņēmusi SIA "Baložu komunālā saimniecība", jo Baložu iedzīvotāju neapmierinātību izsauc privātmāju neapzinīgo kaimiņu nelikumīgās darbības tādēļ, ka pilsētas sadzīves atkritumu konteineros tiek izmesti dažādu veidu atkritumi no apkārtējām teritorijām. Parasti šādas noziedzīgas darbības notiek brīvdienās, vēlās vakara stundās vai pat naktīs, jo kāds vēlas dzīvot uz citu rēķina. Cīņā ar privātmāju īpašniekiem iesaistās aktīvākie iedzīvotāji, kā arī Reģionālā pašvaldības policija. Diemžēl pie katras konteineru novietnes policijas darbinieku nenolikt.

Iedzīvotāji apsaimniekotājam iesnieguši vairākus dzīvokļu īpašnieku parakstītus iesniegumus, kuros aicina atbildīgās amatpersonas izvērtēt un pārskatīt atkritumu aprēķināšanas kārtību Baložu pilsētā.

SIA "Baložu komunālā saimniecība", veicot aprēķinus, vadās pēc konkrētiem Ministru kabineta noteikumiem, kas nosaka kārtību, kādā tiek veikta samaksa par pakalpojumiem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem. Vienā no šo noteikumu sadaļām noteikts, ka aprēķins par atkritumu izvešanas un asenizācijas pakalpojumiem veicams atbilstoši atsevišķu īpašumu skaitam.

Baložu pilsētā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu uz līguma pamata veic SIA "Ragn-Sells".

Pašvaldība aicina visus individuālo māju īpašniekus noslēgt atkritumu apsaimniekošanas līgumus ar SIA "Baložu komunālā saimniecība", kas uzlabos savstarpējās attiecības starp daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem un privāto māju īpašniekiem, kā arī veicinās tīrību un sakoptu vidi pilsētā.

Jāpiemin, ka katru gadu atkritumu apjoms pieaug, līdz ar to apsaimniekošana kļūst darbietilpīgāka, kas prasa pievērst šai nozarei arvien lielāku uzmanību. Visā Eiropā sadzīves atkritumus šķiro, ir uzbūvētas novietnes, laukumi, kur tiek savākti un šķiroti atkritumi. Tādēļ pašvaldībai ir prieks par to, ka arī Baložos ir pirmie šķirošanas laukumi un veidojas pozitīva cilvēku attieksme pret šo procesu.