02.04.2012 09:29

Palielina sabiedriskā transporta biļešu cenas

Autors  Agnese Dzene, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Palielina sabiedriskā transporta biļešu cenas Krišjānis Grantiņš

No 1. aprīļa autobusu un vilcienu starppilsētu maršrutos spēkā stājušies jauni tarifi, – visvairāk cietīs pasažieri, kuriem ar sabiedrisko transportu mērojams tālāks ceļa gabals.

Biļešu cenu kāpums vairāk skar tos pasažierus, kuri pārvietojas tālos starppilsētu maršrutu posmos, kas pārsniedz 150 kilometrus. Tur braukšanas maksa palielinājusies vidēji par 10–11 %.


Pierīgā neliels cenu kāpums vērojams tikai atsevišķos maršrutos. Piemēram, maršrutā Rīga–Sigulda autobusu biļešu cena nav mainījusies, bet, braucot līdz Siguldai ar starppilsētu, piemēram, Cēsu autobusu, biļete maksā par Ls 0,15 vairāk.

Pārmaiņas piedzīvojuši Saulkrastu iedzīvotāji, kuriem līdzšinējā Ls 1,70 vietā nākas šķirties no Ls 1,80. Tāpat arī, braucot no Rīgas uz Krimuldas novada Sunīšiem ar starppilsētu autobusu, biļešu cena no Ls 1,60 palielinājusies līdz 1,75.

Savukārt vilcienu biļešu tarifu kāpums ir no 5 līdz 9 % – šobrīd biļešu kasēs jau iespējams iepazīties ar jaunajiem tarifiem. Jāpiebilst, ka izmaiņas nav skārušas Rīgas pilsētu, kuras robežās (14 km) saglabājusies esošā maksa - Ls 0,50.