17.02.2014 16:22

Mārupē daudzbērnu ģimenes aicinātas izmantot 90 % nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mārupes novada dome atgādina par pieejamo pašvaldības atbalstu daudzbērnu ģimenēm, kas ir tiesīgas saņemt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumu 90 % apmērā no attiecīgajā periodā aprēķinātās nodokļa summas.

Lai saņemtu atvieglojumu par taksācijas gadā aprēķināto NĪN pilnā apmērā, nodokļa maksātājam motivēts iesniegums ar nepieciešamajiem pielikumiem jāiesniedz pašvaldībā līdz šā gada 1. martam, norāda pašvaldība.

Saskaņā ar Mārupes novada domes saistošajiem noteikumiem "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Mārupes novadā" minēto nodokļa atvieglojumu var saņemt persona, kurai pašai (vai kopā ar laulāto) vai tās laulātajam ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni līdz pilngadības sasniegšanai) vai nestrādājošie pilngadīgie bērni līdz 24 gadu vecumam, kas turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības ieguvi pilna laika klātienes studijās.

Piesakoties pašvaldības noteiktajai NĪN atlaidei, nepieciešams iesniegt bērnu dzimšanas apliecības kopijas un nepieciešamības gadījumā augstskolas izsniegtu izziņu par augstākās izglītības apguvi pilna laika klātienes studijās. Lai atvieglojumu saņemtu, ģimenes ienākumi netiek vērtēti un bērni var būt reģistrēti dažādās dzīvesvietās, arī ārpus Mārupes novada. Tomēr jāņem vērā, ka personai, kas piesakās NĪN atvieglojumam, jābūt deklarētai adresē, kas tiek pieteikta atvieglojuma saņemšanai, un ne mazāk kā gadu deklarētai Mārupes novadā.

NĪN atvieglojums par visu taksācijas gadu var tikt piešķirts, ja nodokļa maksātājs tam piesakās līdz attiecīgā gada 1. martam. Piesakoties NĪN atvieglojumam vēlāk, tas tiek piešķirts par periodu, kas sākas ar nākamo dienu pēc iesnieguma saņemšanas. Iesniegums par atvieglojuma piešķiršanu pašvaldībā jāiesniedz katru gadu, lai apliecinātu, ka nav zudusi atbilstība atvieglojuma piešķiršanas nosacījumiem.