11.02.2014 15:13

Bezdarbs pieaudzis gan Latvijā, gan Rīgas reģionā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bezdarbs pieaudzis gan Latvijā, gan Rīgas reģionā www.delfi.lv

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotie dati liecina, ka reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā pieaudzis trešo mēnesi pēc kārtas.

Novembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 9,3 % no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, decembra beigās – 9,5 %, bet janvāra beigās sasniedzis 9,8 %.

Rīgas reģionā joprojām ir zemākais bezdarba līmenis Latvijā, taču mēneša laikā tas palielinājies par 0,2 % un sasniedzis 6,2 %. Pēc NVA datiem, Pierīgā augstākais bezdarba līmenis ir Inčukalna, Mālpils, Siguldas un Krimuldas novadā, bet zemākais – Baldones un Ādažu novadā.

Latvijā pēdējā mēneša laikā visstraujāk – par 0,6 % – bezdarbs pieaudzis Kurzemē, kur janvāra beigās tas sasniedzis 12,1 %, kā arī Zemgalē, kur bezdarbs palielinājies līdz 10,4 %. Lielākais bezdarbnieku īpatsvars joprojām saglabājas Latgales reģionā (19,3 %), bet Vidzemē bezdarbs iepriekšējā mēnesī bijis 11,5 %.

Janvārī bezdarbs pieaudzis arī visās lielākajās Latvijas pilsētās. Viszemākais tas ir Rīgā (5,7 %), visaugstākais – Rēzeknē (17,2 %).