18.12.2013 07:35

Kas par lietu? Bezdarbs, bet vilcienos trūkst konduktoru

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kas par lietu? Bezdarbs, bet vilcienos trūkst konduktoru www.foto.delfi.lv

Nav īsti skaidrs, Latvijā ir vai nav bezdarba. Vieni bļauj, ka bezdarbnieku rindas krasi nemaz tā nerūk, citi sūdzas, ka trūkstot darbinieku.

Arī AS "Pasažieru vilciens" (PV) informē, ka trūkst konduktori-kontrolieri, un aicina Baltijas valstīs lielākajam pasažieru pārvadātājam pa dzelzceļu savai saimei pievienoties cilvēkus, kuri vēlas stabilus ienākumus.

"Vilciena konduktoru-kontrolieru darbs nav no tiem vieglākajiem un drošākajiem, tomēr ir darbinieki, kas strādā gadu desmitiem. Kļūstot par vilciena konduktoru-kontrolieru, jārēķinās, ka darbs būs atbildīgs un arī brīvdienas un svētki ģimenes lokā var iet secen," stāsta PV sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece.

Beidzot darbu naktī svešā pilsētā, darbavieta garantē siltu istabiņu ar dušu, tā ka darbiniekam nav jāpārlaiž nakts aukstā vilcienā, lai no rīta noguris un saburzīts atgrieztos darbā vai savā mājā.

J. Priedniece apstiprina, ka jebkurš darbs ir bīstams, arī konduktoru-kontrolieru, bet tāpēc pirms darba sākšanas notiek jauno darbinieku apmācība.

Pēdējā laikā no darba aizgājuši daudzi konduktori-kontrolieri, kas saistīts ar to, ka daudzi aizbrauc prom no valsts, pārceļas uz dzīvi citā pilsētā vai vienkārši negrib pavadīt tik daudz naktis ārpus mājas. "Savukārt jaunieši nevēlas nīkt karstā vagonā, kad vasarā viņu draugi sauļojas jūrmalā, vai vienkārši darbs nav piemērots viņiem, un viņi ātri vien aiziet," saka PV pārstāve.

Ikdienā PV vilcienos strādā gandrīz 220 konduktoru. Konduktoru-kontrolieru pienākums ir pārbaudīt un pārdot braukšanas biļetes, rūpēties par kārtību vagonos un palīdzēt pasažieriem, ja tas nepieciešams. Pašlaik konduktoru-kontrolieru skaits ir nepietiekams, tādēļ PV aicina darba meklētājus apsvērt iespēju pievienoties plašajai dzelzceļa darbinieku saimei.

Konduktori ikdienā ir kopā ar pasažieriem, redz visu, kas notiek vilcienos, zina pasažieru vēlmes un iespējas. Pateicoties konduktoriem, PV ir krietni mazāk problēmu ar bezbiļetniekiem jeb "zaķiem", savukārt pasažieriem vienmēr līdzās ir cilvēks, pie kura vērsties, ja brauciena laikā rodas kādi jautājumi.

Kā apstiprina J. Priedniece, PV konduktori-kontrolieri vidēji mēnesī pēc nodokļu nomaksas saņem aptuveni 300 latu, taču ir iespēja, nepārkāpjot Darba likumu, strādāt vairāk un saņemt vairāk. Visi PV darbinieki saņem veselības apdrošināšanu.