16.12.2013 17:21

Pierīgā kadastra vērtības visvairāk pieaugušas Ķekavā

Autors  Kristīne Jančevska
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgā kadastra vērtības visvairāk pieaugušas Ķekavā publicitātes

Zemes kadastrālā vērtība nākamgad palielināsies gandrīz visā Pierīgas reģionā, tostarp visstraujāk Ķekavā, savukārt samazinājums gaidāms Ādažu novadā.

Kā liecina Valsts zemes dienesta sniegā informācija, kadastrālās vērtības zemei un ēkām, kā arī dzīvokļa īpašumiem Pierīgā nākamgad palielināsies vidēji par 2–3 %. Rekordiste kadastrālo vērtību pieauguma ziņā ir Ķekava, kur tā vidēji zemei celsies par 8 %, bet ēkām par 6 %. Iemesls ir aktīvā nekustamo īpašumu tirdzniecība šogad – vairāk nekā 700 darījumu ar zemi, 400 darījumu ar dzīvokļiem un vairāk nekā 200 darījumu, kad zeme pārdota kopā ar ēkām.

Interesanti, ka tieši Ķekava izrādījusies visaktīvākā, un tik straujš kadastrālās vērtības kāpums nav gaidāms nevienā citā Pierīgas novadā.

Babītes novads, kas arī ir bijis iekārojams nekustamo īpašumu pircējiem, nākamgad piedzīvos 5 % kadastrālo vērtību kāpumu zemei un 7 % kāpumu ēkām.

Savukārt Ādažu novadā arī darījumu bijis daudz, bet cenas stabilizējušās un pat samazinājušās, tādēļ nākamgad kadastrālo vērtību kopsummas Ādažu novadā zemei samazināsies par 2 %, bet ēkām praktiski nemainīsies (izmaiņas – 0,1 %).

Strauju zemes kadastrālās vērtības pieaugumu piedzīvo Krimulda, kur tā palielināsies par 8 %, bet ēkām paliks gandrīz nemainīga – 0,4 % pieaugums. Iemesls ir lielā interese par lauksaimniecības zemi šajā novadā.

Mārupē, kas arī allaž bijusi nekustamo īpašumu darījumiem pievilcīga, kadastrālās vērtības zemei pieaugs par 4 %, bet ēkām vien par 1 %.

Baldonē, Carnikavā, Garkalnē, Ikšķilē, Inčukalnā, Sējas novadā un Stopiņos gaidāms niecīgs kadastrālo vērtību kāpums vai arī tās saglabāsies nemainīgas.

Par kadastrālās vērtības izmaiņām informāciju var iegūt Valsts zemes dienesta vietnē www.vzd.gov.lv.

Iepriekš:
Vai ķekavieši maksās lielāku nekustamā īpašuma nodokli uzturēšanās atļauju tīkotāju dēļ?
Arī Garkalnē nākamgad mainīsies īpašumu kadastrālās vērtības
Kadastrālās vērtības pieauguma dēļ atsevišķās Babītes daļās palielināsies nekustamā īpašuma nodoklis