07.03.2013 12:41

Pietura deviņu gadu garumā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Atceros, kāda Ulbrokas vidusskolas darbiniece stāstīja, kā viņas meita, studente, mācās Rīgā un katru vakaru ir mājās aptuveni astoņos. Mācības beidzoties jau apmēram sešos vakarā, taču ir izvēle: vai nu braukt uz Ulbroku un tālāk doties kājām vai nīkt galvaspilsētā vēl stundu, taču iekāpt autobusā, kas pieved gandrīz pie mājām.

Protams, pārguris cilvēks izvēlēsies pagaidīt ilgāk. Kāda cita skolas darbiniece pastāstīja, ka kolektīvs kļuvis saliedēts un viņu mājās allaž aizved kāda skolēna vecāki. "Tā mēs izpalīdzam cits citam." Savukārt, tikpat daudzi jau samierinājušies un uz mājām nereti dodas pat vairāku kilometru pārgājienā.

Nešaubos, ka stindzinoši aukstos ziemas rītos vai draudīgi tumšos vakaros kājām mērot ceļu no Ulbrokas centra līdz mājām Vālodzēs vai baseinu Sporta centrā nav omulīgi un to visdrīzāk varētu apstiprināt ikviens, kurš kaut reizi to izbaudījis. Taču marts Stopiņu novada iedzīvotājiem atnesis ne vien pirmos izplaukušos pūpolus, bet arī priecīgas vēstis. "Mums šodien ir svētku diena!" pēc Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdes patiesu sajūsmu neslēpa Stopiņu novada domes priekšsēdētāja vietniece Vita Paulāne.

Teju deviņus gadus ieilgušās sarunas par 51. autobusa maršruta pagarināšanu par vienu pieturu līdz Ulbrokas vidusskolai beidzot vainagojušās panākumiem. Kādam tā varbūt ir tikai viena pietura, bet citās domās ir vismaz 1400 iedzīvotāju, kuri parakstīja lūgumu par autobusa maršruta pagarināšanu. Priekšā vēl nopietns darbs, taču dzinulis to paveikt ne mazāk nopietns.