16.09.2012 12:29

Aptauja novados: Vai asfalts vērtīgāks par koku?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja novados: Vai asfalts vērtīgāks par koku? arhīvs

Lai dotu vietu jaunai ielai, autostāvvietai, daudzdzīvokļu mājai, asfaltētiem celiņiem vai veikaliem, bez žēlastības tiek izcirsts simtiem koku.

Videi bieži jāpiekāpjas attīstības priekšā, taču ne vienmēr tiek izvērtēts, vai pāridarījums videi netiek nodarīts nevietā.

Gints L. no Stopiņiem, darbojas auto biznesā:

Zaļajai zonai ir jābūt, un kokus nevajag izcirst, īpaši senus, vērtīgus kokus. Runājot par Salaspili, manuprāt, koka nociršana būtu bezjēdzīga – ozolu nedrīkst nocirst.

Zane Z., juriste no Pērkona ciemata:

Koki aug lēni, gadu desmitiem. Tā nav zāle, kas jāpļauj katru nedēļu, un tā atkal ataug. Kad ceļi gatavi un būves uzceltas, pēc tam notiek labiekārtošana un sastāda jaunus kokus, bet tos nevar salīdzināt ar seniem kokiem.

Jānis no Ulbrokas, strādā kokrūpniecībā:

Vecas kultūras un dabas vērtības pēc iespējas ir jāsaglabā. Veikalu ir gana daudz, un tos var būvēt jebkurā vietā, bet koks audzis simtiem gadu. Protams, komercija šodien ņem virsroku.

Solvita K., studente no Ropažiem:

Daba ir jāsaudzē, un to nedrīkst iznīcināt tikai tāpēc, lai izbūvētu ielas, mājas un auto stāvvietas. Vajadzētu vienoties, lai apmierinātas būtu abas puses, bet galvenais – lai koki netiktu bezjēdzīgi izcirsti.


Foto: Elīna Kondrāte