12.09.2012 13:05

Pierīgu apsēduši satiksmes "melnie punkti"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgu apsēduši satiksmes "melnie punkti" "Latvijas Valsts ceļi"

Pirms tumšās sezonas iestāšanās notiek aktīva satiksmes dalībniekiem bīstamo vietu apzināšana, un pagājušā gada dati liecina, ka Pierīgā to ir gandrīz pussimts.

Dati rāda, ka visvairāk tā saukto "melno punktu" jeb vietu, kur bieži notiek dažādi ceļu satiksmes negadījumi, ir Ķekavas un Salaspils novados. Uz ceļa, kas ved no Rīgas uz Ķekavu, vien ir astoņas šādas vietas, kas ir daudz, ņemot vērā, ka ceļa posms ir salīdzinoši īsāks nekā, piemēram, Siguldas šoseja, uz kuras ir tikai pieci. Salīdzinoši daudz "melno punktu" ir arī ap Olaini.


Būtiski, ka gājējiem un braucējiem bīstamas ir ne tikai lielās šosejas, bet arī mazākie ceļi. Piemēram, Stopiņu novadā ir seši "melnie punkti", kas koncentrējušies ne tikai uz lielās šosejas, bet arī Ulbrokā.

Šo vietu apzinātājs, uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) tam piešķirtā finansējuma iespēju robežās bīstamās vietas grasās likvidēt, piemēram, izbūvējot gājēju tiltus, tuneļus vai vismaz izgaismojot.

"Pēdējo gadu laikā nozarei krasi samazinātā finansējuma dēļ projektu īstenošana bijusi ļoti ierobežota. Taču šogad realizēti daži gājēju pāreju objekti uz valsts galvenajiem autoceļiem. Kā piemēru var minēt regulētas gājēju pārejas ar ātruma sensoru izbūvi uz valsts galvenā autoceļa A8 Rīga–Jelgava–Lietuvas robeža 23. kilometrā, pretim Olaines dzelzceļa stacijai. Tam vajadzētu ievērojami samazināt negadījumu skaitu," stāsta Ieva Niedra, LVC Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību projektu vadītāja.

Tā kā naudas visu "melno punktu" likvidēšanai nav, prioritāri objekti ir tie, kur jāuzlabo mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošība, proti, gājēju un riteņbraucēju.

"Ja tam piešķirs līdzekļus, nākamgad plānots īstenot vairākus projektus satiksmes drošības uzlabošanai, tostarp arī "melnajos punktos". Piemēram, vairāku gājēju pāreju vietu ar apgaismojumu izbūvi uz valsts galvenā autoceļa A7 Rīga–Bauska–Lietuvas robeža posmā pirms Ķekavas, kur atrodas divas bīstamas vietas," zina teikt LVC pārstāve.

Viņa arī uzsver – katra vieta, kas atzīmēta kā "melnais punkts", tiek vērtēta atsevišķi, lai noteiktu to, kādi uzlabojumi ir visefektīvākie, ņemot vērā finanšu resursus. "Tas nozīmē, ka ir arī tādas vietas, kur būtu jāveic ļoti apjomīgi kapitālieguldījumi, lai varētu uzlabot esošo situāciju, taču ir arī tādas, kur pietiek ar ļoti nelieliem līdzekļiem," uzsver LVC sabiedrisko attiecību speciāliste.