Brīvdabas kino vakars un koncerts Mārupē

Brīvdabas kino vakars un koncerts Mārupē nkc.gov.lv

23. augustā plkst. 19.00 Mārupes kultūras nama iekšpagalmā gan bērnus, gan pieaugušos priecēs brīvdabas kino vakars, kurā būs iespēja vērot jautru, muzikālu un izglītojošu koncertšovu, noskatīties dokumentālo filmu "Turpinājums" un baudīt "Dzelzs vilka" koncertu.

Plkst. 19.00 jautrs, muzikāls un izglītojošs koncertšovs "Izklausies dzirdēts – mežā", kura pamatā ir stāsts par diviem zaķiem – Rūculi, ko atveido Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jānis Skanis, un Jautruli, kuru atveido aktrise Ravita Rozīte. Rūculis un Jautrulis ik dienas cītīgi rūpējas par tīrību un kārtību mežā, kuru cilvēki allaž piemēslo. Kādu dienu abu zaķu mērs ir pilns, jo viņi atrod mežā izmestu planšeti. Emociju uzjundā Jautrulim dzimst ideja – radīt pašiem savu šovu, kurā piedalītos meža zvēri, lai glābtu mežu no tā piedrazošanas un rosinātu cilvēkiem aizdomāties par kārtību.

Lomās ir 13 jaunie estrādes solisti no visas Latvijas vecumā no 7 līdz 25 gadiem – Adriāna Turlaja, Paula Pūpola, Liene Zēģele, Melisa Kovaļova, Melita Rozentāle, Elīna Žizņevska, Jurģis Namejs Zvejnieks, Elizabete Liepa, Nikola Antanoviča, Justs Vidzis, Raimonda Liāna Gausiņa, Māris Zabarovskis, Anna Milgrāve u.c., kuri caur meža dzīvnieku tēliem atveidos spilgtās pasaules superzvaigznes.

Krāšņi kostīmi, asprātīgs un jautrs sižets, kas liks smieties ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem, bērnu un jauniešu aktuālie superhiti nevainojamā izpildījumā. Šova režisors un horeogrāfs Mārtiņš Kagainis, producente Ieva Šteinberga.

Plkst. 20.30 Ivara Selecka dokumentālā filma "Turpinājums" (2018) par pieciem bērniem no dažādiem Latvijas novadiem pirmajā klasē. Kārlim ir stipras ģimenes saknes Latvijas laukos, Gļeba vecvecāki Latvijā iebraukuši tikai padomju gados, Zanes ģimene ir pirmās paaudzes pilsētnieki, Anastasijas ģimene no pilsētas pārcēlusies uz laukiem, bet Anetes mamma dzīvo Anglijā. Viena gada vērojums par to, kas notiek bērna prātā.

Filma "Turpinājums" ir pirmā daļa no ieplānotā ilgtermiņa kino vērojuma par pieciem Latvijā dzimušiem bērniem. Filmu cikla mērķis ir atgriezties pie pirmās filmas varoņiem ik pēc septiņiem gadiem un dokumentēt viņu dzīves gājumu līdzi laikam.

Plkst. 22.00 grupas "Dzelzs vilks" koncerts.

Papildus Info

  • Norises vieta: Mārupes kultūras nama iekšpagalms
  • Notikuma sākums: 2018-08-23 19:00