Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruta atklāšana Olainē

17. augustā plkst. 12.00 Olainē, Jelgavas ielā 5, tiks atklāts Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršruts. Maršruts atrodas teritorijā, kuras apkārtnē Pirmā pasaules kara laikā atradusies krievu armijas aizsardzības līnija. Atklāšanas pasākums sāksies, kad ierastās lentes griešanas vietā tiks griezta dzeloņstieple, teiktas svinīgas uzrunas un piedāvāta pirmā ekskursija pa maršrutu.

Ikviens Olaines novada iedzīvotājs un viesis šajā objektā varēs apskatīt jaunuzceltu autentisko blindāžu (krievu armijas aizsardzības būvi), kura izbūvēta tās oriģinālajā atrašanās vietā, šaujamtorņa fragmentu un piemiņas vietu Brīvības cīņu un Pirmā pasaules kara varoņiem. Apmeklētājiem maršrutā būs iespēja uzzināt interesantus faktus par šo laika posmu un tā notikumiem.

Plkst. 20.00 pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti nolikt svecītes Pirmā pasaules kara un Brīvības cīņu piemiņas vietā, kā arī doties ekskursijā pa Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršrutu. No plkst. 21.00 vakaru varēs pavadīt pie ugunskura, dzerot siltu tēju un klausoties karavīru stāstus un dziesmas, kopā ar RTU studentu teātri "Spēle" un mūziķi Arturu Gruzdiņu.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Olaine, Zemgales iela
  • Notikuma sākums: 2018-08-17 12:00:00