Kamermūzikas koncerts Doles salā

5. augustā plkst. 16.00 Daugavas muzejs Doles salā aicina uz kamermūzikas koncertu – Daugavas krastā, vēsturiskajā Doles muižas parkā būs iespēja baudīt skaistu koncertprogrammu, kura radīta par godu Latvijas simtgadei, māksliniekiem izpildot tikai latviešu mūzikas skaņdarbus. Koncertā piedalīsies seši profesionāli mūziķi – katrs ar savu stāstu un sajūtām par Latviju.

Apmeklētājiem, kuriem kamermūzikas koncerts Doles salā ir kļuvis par vasaras tradīciju, būs prieks atkal satikties ar šarmanto koncerta vadītāju – klarnetistu Egilu Šēferu, viņam arī šogad koncertā būs dubulta loma. Skaņdarbus balsī iedzīvinās jaunā un daudzsološā dziedātāja – Laura Purena (soprāns), konkursa "Inese Galantes talanti 2016" uzvarētāja kategorijā Vokālā māksla.

Tikpat jauna un talantīga māksliniece būs redzama arī pie čello – Dace Zālīte, kura kopš 2011. gada spēlē LNSO čellu grupā. Jaunā Latvijas čelliste ir spēlējusi arī "Sinfonietta Rīga", "Kremerata Baltica" un "Sinfonia concertante", kā arī nominēta "Lielajai mūzikas balvai 2012" kategorijā Par izcilu debiju".

Klavieru melnajiem un baltajiem taustiņiem pavēlēs kamermūziķe un spilgta soliste Lauma Skride. Māksliniece šobrīd koncertē kopā ar "Skride Quartet" Vācijā, Austrijā, Zviedrijā u.c. Klavieres L. Skride dalīs ar mums jau pazīstamo pianistu Rūdolfu Vanku, kurš arī 2017. gada Kamermūzikas koncertā Daugavas muzejā klausītājus iepriecināja ar profesionālu un izjūtām bagātu skanējumu.

Atgriešanās Doles muižas parkā būs arī pianistei Kristīnei Paulai, kura specializējusies kameransambļa un klavierpavadījuma studijās un meistarklasēs, un regulāri koncertē dažādās valstīs kā trio "Spectrum" dalībniece.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Daugavas muzejs Doles salā
  • Notikuma sākums: 2018-08-05 16:00:00