27.07.2018 08:22

Tuvākajās dienās mākoņi, iespējams, pasargās no karstuma rekordiem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tuvākajās dienās mākoņi, iespējams, pasargās no karstuma rekordiem arhīvs

Tuvākajās diennaktīs daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss; mākoņu dēļ maksimālā gaisa temperatūra varētu būt zemāka nekā prognozēts iepriekš, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs paredz, ka gaisa temperatūra nedēļas nogalē nepārsniegs +31 grādu un sutīgs laiks turpināsies arī nākamās nedēļas pirmajā pusē. Savukārt dažas no ārvalstu meteodienestu prognozēm joprojām vēsta par tveici līdz +34 grādiem. Iespējams, viskarstākais laiks būs svētdien Vidzemē un Latgalē.

Vēlā piektdienas vakarā, kad būs vērojams Mēness aptumsums, vietām Latvijas austrumu daļā gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, bet arī pārējā valstī mākoņi daļēji klās debesis.

Sestdien jau daudzviet iespējamas pērkona lietusgāzes. Svētdien un pirmdien lielākais nokrišņu daudzums prognozēts valsts rietumu daļā, arī vietām centrālajos novados. Pērkona negaiss var atnest gan ļoti intensīvu lietu, gan lielu vēju, gan lokālu krusu.

Tā kā Latvijā būs ieplūdušas tropiskas gaisa masas, pat ļoti stipru nokrišņu laikā un nakts stundās gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +16..+20 grādiem. Rasas punkta temperatūra vietām īslaicīgi pakāpsies līdz +23 grādiem, tas nozīmē, ka pie šādas temperatūras gaisa relatīvais mitrums būs 100%. Arī mākoņainās dienās gaiss būs sutīgs.

Karsts laiks Latvijā gaidāms arī augusta sākumā.

Saules ultravioletais starojums gaidāms nedaudz lielāks nekā parasti šajā gada laikā.