25.07.2018 15:01

Video: Baldonē daudzkrāsaini un jautri aizritējis Latvijā pirmais oficiālais Zāles pļāvēju pasākums "Sienāzis 2018"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Video: Baldonē daudzkrāsaini un jautri aizritējis Latvijā pirmais oficiālais Zāles pļāvēju pasākums "Sienāzis 2018" publicitātes

Zāles pļāvēju pasākums "Sienāzis 2018" nedēļas nogalē pulcēja dalībniekus ne tikai no Baldones, bet arī no Rīgas, Līgatnes, Bauskas, Ropažiem un citām Latvijas pilsētām. Dalībnieki un apmeklētāji guva apstiprinājumu, ka zāles pļāvēji nav tikai darbam, tie ir piemēroti arī izklaidei kopā ar ģimeni un spēj pārvērsties līdz nepazīšanai.

"Sienāzis" tika atklāts ar dalībnieku parādi, kurā bija redzami visai drosmīgi zāles pļāvēju un dalībnieku noformējumi, tādi kā siena guba, sienāzis, sacīkšu auto, "Metriņš" no multfilmas "Vāģi" un citi, kas skatītājus priecēja gan ar savu izdomu, gan ar tā tehnisko realizāciju, informēja pasākuma rīkotāji.

Dalībnieki sacentās figūru izpļaušanā, lai kopā radītu mākslas darbu – veltījumu Latvijas simtgadei, kuru vēl vairākas nedēļas varēs redzēt no satelītuzņēmumiem.

Pasākumā tika iesaistīti arī skatītāji, viņu vērtēšanai tika nodots zālēs pļāvēju labākā noformējuma noteikšana un glītākais figūras pļāvums. Noformējuma ziņa absolūts favorīts bija zāles pļāvējs – siena guba, savukārt par labākajiem figūras pļāvumiem tika atzīti burti "V" un "D".

Īpašas ovācijas gan skatītāju, gan dalībnieku vidū izpelnījās dragreisa sacensības, kurās notika cīņa par ātrāko braucienu kustībā pret kalnu. Uzvaras laurus plūca "Mcculloch" markas zāles pļāvējs, kurš fināla braucienā pārspēja "Husqvarna" markas tehnikas vienību. Īpašu skatītāju uzmanību piesaistīja "Cubota" un "John Deer Ztrak 540" industriālie zāles pļāvēji un to sniegums šajā disciplīnā.


Dāmas parādīja teicamu sniegumu šķēršļu un neliela tiltiņa pārvarēšanā ar zāles pļāvējiem. Īpaša izveicība bija nepieciešama stafetēs kungiem braukšanā atpakaļgaitā šķēršļu joslā un braukšanā atpakaļgaitā ar piekabi. Šī nu reiz bija tā disciplīna, kurā bija nepieciešama gan dalībnieka meistarība, gan zāles pļāvēja tehniskie parametri atpakaļgaitā.

Nobeigumā, kā pasākuma odziņa, bija masu starts, kurā visi dalībnieki devās īpaši sagatavotā trasē, veicot vairākus apļus – dažiem gadījās gan pazaudēt motora pārsegu un zāles savākšanas grozu, gan brīvgaitā ripot, no kalna apsteidzot citus.