20.07.2018 18:43

Brīvdienas Pierīgā: ko redzēt un dzirdēt, kur aiziet un piedalīties

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brīvdienas Pierīgā: ko redzēt un dzirdēt, kur aiziet un piedalīties Matīss Markovskis un publicitātes

Novada svētki Inčukalnā un zāles pļāvēju svētki Baldonē, vasaras lielkoncerts Ikšķilē un muzikālās brokastis Siguldā, cirka priekšnesumi Salaspilī un brīvdabas teātra izrāde Saulkrastos, motosports Lorupes gravā un jāšana Jaunmārupē – šī nedēļas nogale Pierīgā vilinās ne tikai uz pludmalēm.

Inčukalna novada svētki
Sestdien "Motoroks Inčukalnā 2018": plkst. 10.00 pie novada domes notiks Streetbike Freestyle amatieru sacensības un Jāņa Rozīša paraugdemonstrējumi, 17.00 Aleksandra parka estrādē jauno rokmūzikas grupu "Seira", "Sever" un "What Future Holds" koncerts. Vēl no plkst. 11.00 amatnieku un mājražotāju gadatirgus Zvaigžņu ielā; 11.30 radošums Aleksandra parka estrādē – gardēžu skola junioriem, brīvais mikrofons un spēles; 14.00 cirks un sports bērnu laukumā: starptautiskā bērnu un jauniešu cirka festivāla "Brīnumu pilna pasaule" dalībnieku izrāde un cirka mākslinieku meistarklases, individuālās sacensības – šķēršļu josla, lielā stafete "Vangaži–Inčukalns". Plkst. 21.15 svētku gājiens no Inčukalna novada domes, 22.00 grupa "Opus Pro" un Aija Andrejeva Aleksandra parka estrādē, 23.45 svētku uguņošana pie Inčukalna sporta laukuma, 00.15 zaļumballe, spēlē grupa "Vēja radītie".
Svētdien plkst. 10.00 Vangažu baptistu draudzē lūgšana par kristiešu vienotību; plkst. 12.00 Gaujā leļļu izrāde bērniem "Pārsteiguma tēli" un Vangažu mazākumtautību kolektīvu koncerts.

Džeza mūzikas festivāls "Saulkrasti Jazz Festival"
Līdz 21. jūlijam kompleksā "Minhauzena Unda" Saulkrastos turpinās džeza mūzikas festivāls "Saulkrasti Jazz Festival". Piektdien klausītājus priecēs Latvijas un Lietuvas džeza mūziķi: grupa "Syncope", kas pārstāv žanru, kurā apvienota džeza, roka un pasaules mūzika, grupa "Gin'Gas" ar savu daudzpusīgo un "karsto" funky jazz soul mūziku, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Rīgas Doma Kora skolas apvienotais bigbends, kurā muzicē abu skolu talantīgākie džeza nodaļu audzēkņi.
Festivāla pēdējā dienā Saulkrastos uzstāsies Latvijas kolektīvs "Jazzatomy", kuram ir neierasts sastāvs: tradicionāls džeza ansamblis, kas sastāv no bungām, kontrabasa, klavierēm, pūšamo instrumentu sekcijas un vokāla, integrējot tajā klasisko stīgu kvartetu, turntable mākslinieku (elektronika), Čīles tautas instrumentus un hip hop kultūras elementus. Tāpat koncertu sniegs galvenie festivāla viesi – Polijas grupa "Laboratorium", kura uzstājas jau kopš 1971. gada, kā arī Armēnijas Valsts džeza orķestris.

Latvijas čempionāts triālā Siguldā
21. jūlijā Siguldā norisināsies Latvijas čempionāts triālā. No plkst. 9.00 "Fischer" slēpošanas centrā divu stundu garumā paredzētas bērnu sacensības trijās klasēs (Mini 8+, Mini 5+, Elektro). Savukārt 12.00 Lorupes gravā distancē ar dabīgajiem šķēršļiem dosies pieaugušie piecās klasēs (A/B, C, D, Hobby, Brīvā). Apbalvošana paredzēta ap 17.30. Triāls ir motosporta disciplīna, kura ietver braukšanu ar speciāli aprīkotu motociklu pa speciāli veidotu trasi ar ļoti sarežģītu reljefu. Mērķis – pārvarēt trasi pēc iespējas mazākā laikā un ar iespējami mazāku ķermeņa saskari ar zemi, saņemot pēc iespējas mazāk soda punktus.

Sprinta skrējiens Turaidas tornī
21. jūlijā plkst. 9.00 norisināsies skriešanas sacensību seriāla "Sigulda Up Cup" trešā posma sacensības – sprinta skrējiens Turaidas tornī. Starts pie ieejas Turaidas muzejrezervāta Ziemeļu tornī. Dalībnieki šoreiz sacentīsies par tituliem "Ātrākais ziņnesis" un "Ātrākā ziņnese", rezultātus vērtēs desmit vecuma grupās.

Jātnieku sporta sacensības "Lielceri Future Jumping Cup" Jaunmārupē
21. jūlijā no plkst. 9.00 jāšanas sporta centrā "Lielceri" Jaunmārupē notiks jātnieku sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā "Lielceri Future Jumping Cup". Sacensībās paredzēti vairāki maršruti ar šķēršļu augstumu no 100 cm līdz 140 cm, tajā skaitā pirmo reizi notiks Baltijas jaunzirgu čempionāts konkūrā "Future Stars 2018", kas tiek organizēts, lai noskaidrotu labākos Baltijas valstīs audzēto nacionālo sporta šķirņu jaunzirgus. Čempionāts konkūrā jaunzirgiem notiks trīs vecuma grupās – 5, 6 un 7 gadus veciem zirgiem.

Svētki "Kaimiņdiena Kalngalē" Carnikavas novadā
21. jūlijā Carnikavas novadā notiks pasākums "Kaimiņdiena Kalngalē". Plkst. 10.00 pasākums tiks atklāts ar svētku gājienu uz Putnu parku. Svētku atklāšanai sekos konkurss bērniem, novadnieku svētku koncerts, sporta sacensības trīscīņā (volejbols, strītbols, spēka cīņas), bet plkst. 20.00 zaļumballe kopā ar grupu "Summer Knight Band".

Starptautiskās kuģu modeļu sacensības Piņķos
21. jūlijā no plkst. 10.00 Pinķu ūdenskrātuvē notiks trešās starptautiskās kuģu modeļu sacensības "Babītes kauss 2018″. Sacensības norisināsies trijās dažādās klasēs: "Mini Eco Expert" (radio vadāmās ātrumlaivas ar elektromotoru un svaru līdz 1kg), "Eco Expert" (radio vadāmās ātrumlaivas ar elektromotoru un svaru virs 1kg) un "Mini Eco Team" (komandu sacensības).
Dienas pirmajā pusē paredzēti vairāki kvalifikācijas braucieni (katrā kvalifikācijā vienlaikus startēs līdz pat deviņiem modeļiem vienlaicīgi), ap plkst. 14.00 veiksmīgākie sacensību dalībnieki startēs atbilstošo klašu finālos. Pēc fināla braucieniem plkst. 14.45 norisināsies sacensības vienā no prestižākajām klasēm – "Mini Eco Team", kas ir komandu sporta klase, kurā paralēli sacensībām uzvaru nosaka ne tikai modeļu ātrums un precizitāte trasē, bet arī komandas sadarbība un "boksu" apmeklējuma stratēģija.

Saulkrastu pludmales volejbola sacensību pirmais posms
21. jūlijā no plkst. 10.00 Saulkrastu Jūras parkā norisināsies pludmales volejbola sacensību pirmais posms – "Costa del Sol" balvu izcīņa (reģistrācija no plkst. 9.30). Turnīri notiks vīru un dāmu komandām. Saulkrastu pludmales volejbola sacensībās augustā plānoti vēl divi posmi Zvejniekciemā.

Latvijas čempionāts MTB olimpiskajā krosā Ikšķilē
21. jūlijā no plkst. 10.30 sporta un atpūtas kompleksā "Zilie kalni" Ikšķiles novadā notiks Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) olimpiskajā krosa disciplīnā (XCO). Sacensību rīkotāji izveidojuši 4,6 kilometru garu trasi ar dažāda garuma un stāvuma kāpumiem, kā arī nobraucieniem. Netrūks arī tramplīnu un citu pārbaudījumu. Vispirms distancē dosies jauniešu puišu, zēnu, jauniešu meiteņu, kā arī "Open" meiteņu grupas grupu sportisti, stundu vēlāk – visi licencētie amatieru sportisti un sportistes, kā arī elites un junioru dāmas, bet dienas centrālais starts gaidāms plkst. 13.30, kad cīņu par Latvijas čempiona titulu uzsāks elites un junioru grupu sportisti.

Projekta "Iepazīsti Babītes novada dabu!" pasākums
21. jūlijā plkst. 11.00 Latvijas Ornitoloģijas biedrības Rīgas grupa ar Babītes novada pašvaldības domes atbalstu aicina piedalīties izzinošā ekspedīcijā pa Babītes ezera polderiem Babītes pagastā. Iespēja doties pētīt kukaiņus, tai skaitā krāšņos tauriņus, kā arī putnus entomologa un putnu vērotāja Uģa Piterāna vadībā. Ekspedīcijas maršruts būs apļveida, garums apm.10 km. Ekspedīcijas laikā plānota viktorīna par dabu un Babītes novadu.

Zāles pļāvēju svētki "Sienāzis 2018" Baldonē
21. jūlijā ikviens aicināts uz Baldoni, kur pie Vanagkalnu estrādes norisināsies zāles pļāvēju svētki "Sienāzis 2018". Sacensību atklāšana plkst. 11.30 notiks ar svinīgu parādes braucienu līdz pat Baldones centram, bet visas dienas garumā notiks dažādas aizraujošas aktivitātes – figūru izpļaušana, stafete dāmām, "dragreiss", stafete atpakaļgaitā, brauciens ar piekabi atpakaļgaitā, kopējais starts, u.c.

Atvērto durvju diena Ādažu lidlaukā
21. jūlijā no plkst. 13.00 Ādažu lidlauks aicina uz atvērto durvju dienu un piedāvā iespēju iepazīties ar lidmašīnām. Lidlauks "Ādaži" atrodas 19 km uz ziemeļaustrumiem no Rīgas centra un 26 km attālumā no Rīgas lidostas, virzienā uz ceļu A1, Rīga-Tallina, apmēram 6 km attālumā no Ādažu centra, Eimuros.

Diskotēka Baldonē
21. jūlijā plkst. 22.00 Vanagkalnu estrādē Baldonē būs diskotēka. Spēlē DJ Gunča un DJ Rolands.

"Green Horse" kausa izcīņa iejādē Tīnūžos
22. jūlijā plkst. 10.00 Ikšķiles novadā, Tīnūžu pagasta "Birzītēs " piekto gadu noritēs interešu kluba "Green Horse" sadarbībā ar Latvijas Jātnieku federāciju (LJF) un Ikšķiles novada pašvaldību rīkotā kausa izcīņa iejādē. Dalībniekiem būs iespēja parādīt savas un zirgu spējas dažādās grūtības pakāpes shēmās. Grūtākās shēmas uzvarētājs izcīna "Green Horse" kausu.

"Latvia Challenge Cup" disku golfa sacensību otrais posms Mārupē
22. jūlijā Mārupes Disku golfa parkā norisināsies sacensību "Latvia Challenge Cup" piektais posms. Sacensības šogad paredzētas desmit posmos – seši Talsu novadā un četri Mārupē. Turnīra balvu fonds ir 1000 eiro, kopvērtējumā tiks vērtēti pieci labākie rezultāti atsevišķos posmos.

Cirka izrāde "Brīnumu pilna pasaule" Salaspilī
22. jūlijā plkst. 11.00 "Rīgavas" Mūzikas un mākslas dārzā Salaspilī būs skatāma īpaša izrāde – meistarklase, ko sniegs starptautiskā bērnu un jaunatnes cirka festivāla "Brīnumu pilna pasaule" dalībnieki. Uz skatuves ar festivāla konkursa programmu kāps labākie festivāla jaunie mākslinieki un mākslinieku kolektīvi no dažādām valstīm. Pasākuma apmeklētājiem kopā ar studiju audzēkņiem būs iespēja pašiem izmēģināt savus spēkus dažādos cirka žanros.

Koncertu ciklu "Muzikālās brokastis" Siguldā
22. jūlijā plkst. 11.00 koncertu ciklu "Muzikālās brokastis" Siguldas pils kompleksā noslēgs sveiciens no XIII Starptautiskajiem latviešu jauno mūziķu meistarkursiem "Baltijas mūzikas ceļš", kas no 17. līdz 26. jūlijam norit Siguldas Mākslu skolā "Baltais flīģelis". XIII Starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos "Baltijas mūzikas ceļš" piedalās Latvijas un ārvalstu mūzikas mācību iestāžu vidējā un augstākā apguves posma audzēkņi un studenti, jaunie komponisti, atskaņotājmākslinieki, kā arī jaunie mūzikas skolotāji no 13 valstīm.

Izglītojoši izklaidējošs pasākums "Fantazētāji" Jaunolainē
22. jūlijā plkst. 14.00 Jaunolaines stadionā Jelgavas jaunais teātris aicina jaunākos skatītājus uz izglītojoši izklaidējošu pasākums "Fantazētāji". " Izrādē aktieri aicina bērnus atklāt pasauli no jauna caur fantāzijas prizmu. Kopā ar kolorītajiem varoņiem – bērnu vienaudžiem Evu, Dinu, Miju, Tomu un Roli, skatītājiem tiks dota iespēja doties jautrā piedzīvojumā ar spēlēm un rotaļām.

Goran Gora koncerts Daugavas muzejā
22. jūlijā plkst. 16.00 Daugavas muzeja parkā Doles salā savu sajūtu pasaulē ievedīs mūziķis Goran Gora. Koncertā Daugavas muzejā izskanēs tās Goran Gora dziesmas, kuras paša dziesminieka redzējumā ir svarīgākie pagrieziena punkti viņa daiļradē. Dziesminieka novērojumus par mūsu ikdienu un dzīvesziņu papildina dziesmas ar Knuta Skujenieka, Imanta Ziedoņa un paša Goran Gora dzeju. Koncerti Daugavas muzeja parkā vienmēr ir personīgi, skaisti un draudzīgi gan ģimenēm, gan velobraucējiem, gan dzīvniekiem. Rīkotāji aicina līdzi ņemt sedziņas un pledus, ko paklāt zālītē, lai baudītu gan koncertu, gan laisko svētdienas pēcpusdienu.

Brīvdabas izrāde "No saldenās pudeles" Saulkrastos
22. jūlijā plkst. 19.00 Saulkrastu brīvdabas estrādē – "Pannas Teātra" jauna brīvdabas izrāde Rūdolfa Blaumaņa komēdija "No saldenās pudeles". Jaunās joku lugas izrādīšanai "Pannas Teātris" sapulcējis arī brangu aktieru sastāvu: Daiga Gaismiņa kā Ezerlauku saimniece Ieva gribēs izprecināt meitu vai pati vēlreiz precēties. Zane Daudziņa kā Lavīze, saimniecības glābšanas vārdā, būs gatava mīt gredzenus kaut ar kalpa puisi. Madara Melne – Tomsone kā Marija mēģinās savaldzināt Ivaru Kļavinski, Mārtiņa lomas atveidotāju. Rindēnu saimnieks Ģirts Ķesteris vai Juris Lisners nevarēs izšķirties starp Daigu Gaismiņu un Madaru Melni-Tomsoni, bet Līga Zeļģe kā Auce kritīs Alda Siliņa vai Mārtiņa Poča kā Pičuka apskāvienos. Māris Bezmers – Taukšķis būs izmisīga lēmuma priekšā: zaudēt nevainību vai nomirt puisī, kamēr Krišs Ainārs Ančevskis asinās māku iekvēlināt brīvības alkas visā pagastā.