17.07.2018 13:55

Aptauja Ropažos: Kā vērtējat ideju palielināt aizsardzības budžetu?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ropažos: Kā vērtējat ideju palielināt aizsardzības budžetu? SG Ēriks Kukutis; Liene Ozola

NATO samitā Briselē 11. jūlijā ASV prezidents Donalds Tramps pieprasīja, lai visu NATO dalībvalstu izdevumi aizsardzībai tiktu palielināti līdz 4% no iekšzemes kopprodukta. Līdz šim bija spēkā kopēja vienošanās, ka NATO dalībvalstis palielinās izdevumus aizsardzībai līdz 2% no IKP.

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pauda viedokli, ka mūsu valsts nevarēs izbēgt no sarunas par vairāk nekā 2% no IKP atvēlēšanas aizsardzībai.

Andris, uzņēmējs:
Pilnīgi pareizi, mūsu aizsardzības budžets ir jāpalielina, jo ne jau ASV būtu mūs jāsargā, mums pašiem ir daudz naudas jāiegulda aizsardzībā. Ar tiem 4 tankiem mēs neko nepanāksim, ja ASV mūs nesargātu, mūs vienkārši ieņemtu trīs stundu laikā.
 
Mārtiņš, uzņēmējs:
Tam nav nekādas nozīmes, jo budžeta palielināšana drošību nepalielinās. Pat ja būs modernāki tanki, tas neko nedos. Ja kāds gribēs mums uzbrukt, tad ne jau budžeta palielinājums mūs glābs.
 
Rasma, pensionāre:
It kā jau varētu palielināt, bet no otras puses ir Krievija, un ja viņi redzēs, ka mēs vairāk bruņojamies, tad viņi var atbildēt ar to pašu. Izrādīšanās un bruņošanās var tikai palielināties.
 
Žanete, pensionāre:
Nē, nevajadzētu palielināt naudu aizsardzībai, bet drīzāk to novirzīt veselībai un citām cilvēku vajadzībām. Kurš tad mums uzbrūk? Visas tās ir muļķības! Tagad pat kāds posts ir nodarīts nodegušajā poligonā!