10.07.2018 14:50

Imanta Ziedoņa muzejs aicina uz Ģimeņu dienu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Imanta Ziedoņa muzejs aicina uz Ģimeņu dienu publicitātes

Imanta Ziedoņa muzejs aicina ciemos uz īpaši ģimenēm veltītu dienu 14. jūlijā, kad paredzētas aizraujošas un izzinošas aktivitātes gan visu vecumu bērniem, gan pieaugušajiem: pārgājiens, multfilmas, eksperimenti un kopīga zupas vārīšana. 

Dzejnieks Imants Ziedonis reiz rakstījis: "Radi SAVU pasauli! Šī pasaule cilvēkam ir par lielu. Radi SAVU MAZO! Lielā sastāv no mazajām. Kur ir tava mazā? Veido to no zemeņu stādiem. Vai no tērauda dzirkstelēm. Veido no dzejoļu rindām un no keramikas māliem. Tai nav jābūt lielai, bet tai jābūt bagātai! Un tai nav jābūt skatlogā izstādītai, bet, ja tevi atrod ciemiņš, lai tu vari to pacienāt. Lai paliek krāsaina dzirkstele no tavām glazūrām viņā." Tāpēc Ziedoņa muzejā Ģimeņu dienā tiks radīta sava mazā, īpašā pasaule, svinot sestdienu, vasaru un kopābūšanu, informē Imanta Ziedoņa muzeja vadītāja Dace Zariņa.

Ģimeņu diena 14. jūlijā norisināsies Imanta Ziedoņa muzeja vasaras rezidencē "Dzirnakmeņi" Murjāņos. Plkst. 12.00–17.00 programmā paredzētas visdažādākās aktivitātes. Diena iesāksies ar kopīgu pastaigu 4 kilometru garumā gar Lojas upi. Kopīgi tiks iepazīts Ziedoņa muzejs, kā arī veikti radoši un izzinoši eksperimenti kopā ar zinātkāres centru "Zinoo". Savukārt mazākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja vērot uz Imanta Ziedoņa darbu pamata veidotas multfilmas, vēsta D. Zariņa.

Uz pasākumu iepriekš jāpiesakās. Plašāka informācija par Ģimeņu dienu un citiem Imanta Ziedoņa muzeja notikumiem pieejama muzeja mājaslapā.