Mākslas festivāla “Survival Kit 4” projekts “Timeline Hotel” Siguldā

Sadarbībā starp mākslinieku organizāciju „Verkligheten" (Ūmeo, Zviedrija), Latvijas Laikmetīgās Mākslas centru (LLMC) un Siguldas novada pašvaldību līdz 30. septembrim, LLMC veidotā starptautiskā laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit 4" ietvaros, Siguldā norisināsies mākslas projekts "Timeline Hotel" ("Laika līniju viesnīca"). Šī projekta kuratores ir mākslinieces Eva Vēvere un Laura Prikule.

Projekta ietvaros dažādos medijos strādājoši, zviedru, latviešu un kanādiešu mākslinieki realizēs savas ieceres Siguldas pils kompleksa teritorijā. Projekta sākuma posmā paredzēta nedēļu gara mākslas meistardarbnīca, kuras dalībnieki padziļināti pētīs dažādus laika aspektus, kā arī sagatavos darbus eksponēšanai. Vakaros Jaunajā pilī notiks publikai atvērtas lekcijas, diskusijas un mākslinieku portfolio prezentācijas. 7. septembrī no plkst. 18.30 līdz 21.30 notiks "Timeline Hotel" izstādes atklāšana. Savukārt 27. septembrī 18.30 pils teritorijā notiks arī Dzejas slams un „spoken word" sadarbībā ar Kasparu Lielgalvi un „Totaldobže" mākslas centru (Rīga).

„Siguldā durvis ver efemērās mākslas viesnīca "Timeline Hotel", kurā varēs izbaudīt pilsētas labākās tradīcijas – viesmīlību, mieru, un kvalitatīvu servisu. Viesnīca atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā – Livonijas ordeņa Siguldas pilī un Jaunajā pilī, muižas kompleksa saimniecības ēkās. Izdzīvošanas komplekta („survival kit") ietvaros ir padomāts par plaša diapazona vizuālo komfortu. Klientu vajadzībām piedāvājam standarta divvietīgos un trīsvietīgos, pusluksa un pilna luksa numurus, institucionālo laulību zāli, kā arī telpas cilvēkiem ar īpašām estētiskajām vajadzībām. Istabas noformētas dažādos stilos („Komposts", „Elektronika", „DNS", „22. alu laikmets", „"Vientulīgais postpadomju", „Ziemeļu tornis", „Galdnieku bungalo", „Kartes", „Personīgais stāsts", „Laikmetīgā senča mītne", „Vizbulīte"). Specpiedāvājumā šomēnes tūkstots zvaigžņu apartaments „downshifting" piekritējiem (bez iepriekšējas rezervācijas).

Pilspagalma teritorijā pieejamas āra vannas, un atsprindzinoši dzērieni no Saltavota. "Timeline" komplekss piedāvā arī estrādi privātiem karaoke seansiem, kā arī spontānām mākslas prezentācjām un beziemesla svinībām.

"Timeline Hotel" piedalās mākslinieki – Elīza Ceske, Īda Hansone, Joakims Hansons, Fanija Karinasdoutira, Daiga Krūze, Sebastjans Mige, Eskils Liepa, Ingrīda Pičukāne, Laura Prikule, Krists Pudzens, Aleksandrs Svartvattens, Ausma Šmite, Džastins Tailers Teits, Ilva Vesterhulta, Eva Vēvere, kā arī dzejnieki Toms Treibergs un Krišjānis Zeļģis.

Projekts un izstāde "Timeline Hotel" ir viena no laikmetīgās mākslas festivāla „Survival Kit 4" sastāvdaļām. Festivāls Rīgā notiks jau ceturto gadu, un šoreiz tā norises vieta galvaspilsētā būs Tabakas fabrika.

Starptautiskais mākslas festivāls akcentē „izdzīvošanas komplektu," kas nepieciešams kā māksliniekam, tā skatītājam (mākslas uztvērējam,) gan strādājot vai atrodoties mākslas laukā, gan tepat, ikdienas dzīvē. "Survival Kit" ietvaros Siguldā topošās izstādes fokusa centrā ir mākslinieki, kas pievēršas mūsu laikmeta pretrunīgajai dabai, no vienas puses vērojot un, brīžiem, pat iesaistoties civilizācijas „žurku skrējienā" un to pavadošajā laika paātrinājumā, un, no otras puses, savos darbos reflektējot par to un piedāvājot iespējamos vizuālos risinājumus laika palēnināšanai vai pat apturēšanai.

Projekts top „Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014" ietvaros.

Viesnīca atvērta no 8. līdz 30. septembrim, katru dienu no plkst. 9 līdz 20. „Timeline Hotel" atklāšana Siguldā, Pils ielā 16, 7. septembrī no plkst. 18.30 līdz 21.30

Papildus Info

  • Norises vieta: Livonijas ordeņa pils, Jaunā pils, muižas komplekss
  • Notikuma sākums: 2012-09-08 9:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-09-30 20:00:00