04.07.2018 07:50

Aptauja Garkalnē: Vai piedalāties Dziesmu un deju svētku pasākumos?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Garkalnē: Vai piedalāties Dziesmu un deju svētku pasākumos? Liene Ozola un no Latvijas Nacionālā kultūras centra arhīva

Pērn Latvijas Kultūras akadēmijas Zinātniskās pētniecības centrs veica pētījumu par Baltijas valstu iedzīvotāju iesaistīšanos Dziesmu un deju svētku kustībā. Dati liecina, ka 87% Latvijas iedzīvotāju ir bijuši pasīvi vai aktīvi iesaistīti Dziesmu un deju svētku tradīcijā.

Tikai 13% nekad nav bijuši saistīti ar svētkiem. No visām Baltijas valstīm tieši Latvijā ir visaugstākais aktīvās iesaistes līmenis svētkos (Igaunijā – 37%, Lietuvā – 31%).

Dace, skolas administratore
Kādreiz jaunībā es pati dejoju, tagad dejo mani bērni un mazbērni. Šogad mana meita piedalās Dziesmu un deju svētkos, viņa dejo deju kolektīvā "Saime". Noteikti skatīsimies arī gājienu.
 
Skaidrīte, pensionēta skolotāja
Jau kopš 2. klases es dziedu korī un turpinu darīt to joprojām. Dziedāju skolas korī, pedagoģiskajā skolā, institūtā, bet tagad dziedu senioru korī "Vefieši". Arī šogad piedalīšos Dziesmu svētkos.
 
Nils, uzņēmējs
Nekad neesmu apmeklējis Dziesmu svētku koncertus, mani tie neintereseē. Es klausos koru mūziku, bet profesionālā izpildījumā. Ja šogad mana draudzene gribēs iet, tad uz kādu koncertu varbūt aiziesim.
 
Sandra, veikala vadītāja
Esmu piedalījusies divos Dziesmu un deju svētkos, jo kādreiz dejoju deju kolektīvā. Atmiņas par to ir ļoti saviļņojošas, tās emocijas pat nevar vārdos aprakstīt!