26.06.2018 10:37

Aptauja Stopiņos. Vai guvāt kādu jaunu pieredzi Līgo svētkos?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Stopiņos. Vai guvāt kādu jaunu pieredzi Līgo svētkos? Liene Ozola un Stopiņu novada pašvaldība

Pierīgas novados tika rīkoti dažādi pasākumi, lai ikviens varētu nosvinēt Līgo svētkus saskaņā ar savu gaumi un interesēm. Ja bija vēlēšanās, varēja apmeklēt svētku pasākumus arī Rīgā vai izvēlēties Līgo vakaru pavadīt ģimenes un draugu sabiedrībā, pašiem kļūstot par svētku rīkotājiem.

Aptaujājot Stopiņu iedzīvotājus, noskaidrojām, ka svētku vakars aizvadīts ļoti dažādi, arī iegūtās atziņas ir atšķirīgas. Vienam bijis jāstrādā un nav bijis laika domāt par svētku svinēšanu, cits jau tradicionāli braucis uz Rīgu klausīties priekšnesumus, bet vēl kāds tikai pa logu skatījies, kā cilvēki dodas uz svinībām Stopiņu estrādē Līgo parkā.

Ādolfs, zinātnieks
Jau piecus gadus Līgo vakaru tradicionāli svinam tautiskā stilā – ar ielīgošanu, vainagu dedzināšanu, neprecēto meitu apzināšanu un apdziedāšanu.
Oksana, pensionāre
Man aizbildniecībā ir trīs gadus vecs bērniņš, tāpēc man svinēšana bija mājās pie sagatavotām svētku vakariņām. Redzēju, ka cilvēki iet uz Līgo parku, bet mums svētki pagāja mierīgi mājās.
Vjačeslavs, students
Līgo svētkus pavadījām kopā ar ģimeni, sēdējām pie ugunskura – dzērām alu un cepām gaļu. Viss notika kā ierasts, jo tie mums ir tādi ģimenes kopā būšanas svētki.
Darja, kultūras nama darbiniece
Svētku organizēšanā bija daudz darba, taču viss izdevās labi – bija sagādāts kvass, pīrāgi, mūzika dažādu vecumu klausītājiem. Domāju, ka nākamreiz vajadzētu vēl vairāk izrotāt estrādi ar zaļumiem – gan ozolu vainagiem, gan meijām, jo tas patiešām rada īstu svētku sajūtu.