08.06.2018 17:44

Svētki Ikšķilē, mistērija Ulbrokā, dižkoncerts Carnikavā, festivāls Saulkrastos. Brīvdienas Pierīgas novados

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētki Ikšķilē, mistērija Ulbrokā, dižkoncerts Carnikavā, festivāls Saulkrastos. Brīvdienas Pierīgas novados publicitātes

Tepat jau aiz stūra Jāņi, arī Dziesmu un deju svētki vairs nav aiz kalniem, sporta pasākumu plānus koriģēs Pasaules kauss futbolā. Jākrāj spēki, un varbūt tāpēc jūnija otrā nedēļas nogale Pierīgā nebūs pārbagāta saviesīgiem notikumiem. Taču arī garlaikoties neļaus.

Ikšķiles novada svētki "LABS paSĀKUMS Latvijas simtgadē"
No 8. līdz 10. jūnijam notiks Ikšķiles novada svētki 2018 "LABS paSĀKUMS Latvijas simtgadē" ar daudzveidīgu pasākumu programmu dažādām gaumēm un dažādiem vecumiem. Svētkus atklās piektdien plkst. 18.00 Ikšķiles ev. luteriskajā Sv.Meinarda baznīcā ar ekumēnisko dievkalpojumu un koncertu "Mirdzošā tīklā", kurā uzstāsies Jānis Norvelis, Ilona Meija un Dzintra Erliha.
Savukārt plkst. 21.00 koncerts "Atziedi, dvēsele!" pieskandinās Ikšķiles estrādi. Tajā piedalīsies Raimonds Pauls, Mārtiņš Ruskis, Ginta Krievkalna, Artis Robežnieks, Dainis Skutelis, Aija Vītoliņa, kā arī muzikālais bigbends Kristapa Krievkalna vadībā, Ikšķiles tautas nama jauktais koris "Ikšķile" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Godi".
Svētku programmu sestdienai un svētdienai skatiet šeit.

Pārgājiens pa Doles salu

9. jūnijā Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs aicina doties pārgājienā pa Doles salu. Pārgājiena laikā plānots iepazīt Doles salas daudzveidīgo dabu, kā arī kultūrvēsturiskos objektus. Sākums plānots plkst. 10.00 no Daugavas muzeja autostāvvietas. Pārgājienu vadīs Nacionālā botāniskā dārza izglītības nodaļas speciāliste Dace Miezīte, bet par Doles salas dabas parku stāstīs Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas izglītības centra speciāliste Aija Balandina. Maršruta garums plānots apm. 9 km pa dažādu segumu ceļiem, meža takām un stigām.

Ekskursija pa Jaunolaini
9. jūnijā plkst. 10.00 Olaines Vēstures un mākslas muzejs organizē ekskursiju pa Jaunolaini. Ekskursijas laikā plānots aplūkot vēsturiskās ēkas un 1. pasaules kara cīņu vietas, kā arī iepazīsit Teodora Zeiferta darba gaitā iemīļotas pastaigu vietas. Jaunolaine, jeb senā Olaine ir bagāta ar vēsturiskām vietām un notikumiem, kas caurvijuši šo vietu vairāku gadsimtu garumā. Ekskursijas sākums pie Jaunolaines sporta nama, maršruta garums aptuveni 5 km.

Latvijas čempionāts regbijā-7 dāmām Upesciemā
9. jūnijā no plkst. 11.00 Upesciema stadionā Garkalnes novadā norisināsies Latvijas čempionāts regbijā-7 dāmām. Pirms mēneša turpat Upesciemā notikušajā Latvijas kausa izcīņā par uzvarētājām kļuva LSPA/"Livonia" komandas spēlētājas.

Veloorientēšanās sacensības "Velo Stopiņi 2018"
9. jūnijā Stopiņu novada dome sadarbībā ar novada jauniešiem aicina piedalīties orientēšanās sacensībās "Velo Stopiņi 2018". Sacensībās būs gan orientēšanās, gan sportiski, izzinoši, prātu kustinoši un saliedējoši uzdevumi. Veiklākajiem trasē un uzdevumos – balvas un specbalvas (īpaša specbalva arī par komandas noformējumu). Starts plkst. 11.00 pie Ulbrokas ezera. Sacensībās var piedalīties jaunieši vecumā no 13-25 gadiem, veidojot komandu no 3 dalībniekiem (2 meitenes un 1 puisis vai 2 puiši un 1 meitene).

Ādažu kausa izcīņa pludmales volejbolā
9. jūnijā no plkst. 11.00 Ādažu sporta centra atklātajos volejbola laukumos notiks Ādažu kausa izcīņas sacensības pludmales volejbolā. Komandas sastāvs – divi dalībnieki, sacensības notiek gan starp sieviešu, gan vīriešu komandām. Sacensību dienā varēs pieteikties no plkst.9.30.

Spēka divcīņas sacensības Baldonē
9. jūnijā plkst. 11.00 Baldones sporta kompleksā norisināsies spēka divcīņas sacensības, kurās dalībniekiem paredzētas divās disciplīnās – svaru stieņa spiešana guļus un pievilkšanās pie stieņa. Rezultātus vērtēs piecās vecuma grupās sievietēm un vīriešiem. Reģistrēšanās sacensību dienā no plkst. 10.00.

Senioru deju kolektīvu lielkoncerts "Latvija – dejas dzīpariem vīta" Olainē
9. jūnijā plkst. 16.00 Olaines Mežaparka estrādē notiks senioru deju kolektīvu lielkoncerts "Latvija – dejas dzīpariem vīta". Kopīgā dejas solī vienosies 40 kolektīvi no visas Latvijas. Plkst. 15.15 sāksies gājiens no Olaines 2. vidusskolas uz Olaines Mežaparka estrādi. Plkst. 16.00 gaidāms koncerts, bet plkst. 19.00 – balle ar grupu "Vēja runa".

Saulkrastu šlāgerfestivāls
9. jūnijā plkst. 18.00 Saulkrastu estrādē – gadskārtējais Saulkrastu šlāgerfestivāls. Piedalīsies "Zeļļi", "Dakota", "Apvedceļš", "Tequila Band", "Galaktika", "Rumbas kvartets", "Klaidonis", "Kantoris 04" un Žoržs Siksna. Pēc pusnakts nakts ballītē spēlēs DJ Roberts Lejasmeijers. Pasākumu vadīs Mārtiņš Ruskis.

Koncertuzvedums "Ezera mistērija" Vālodzēs
9. jūnijā plkst. 21.00 Līgo parka estrādē norisināsies koncertuzvedums "Ezera mistērija", kurā skanēs M. Lasmaņa mūzika un P. Brūvera dzeja. Piedalās Stopiņu novada mākslinieciskie kolektīvi un viesmākslinieki. Pēc pasākuma – pirmā vasaras zaļumballe kopā ar grupu "Zeļļi".

"Latvia Challenge Cup" disku golfa sacensību otrais posms Mārupē
10. jūnijā Mārupes Disku golfa parkā norisināsies sacensību "Latvia Challenge Cup" otrais posms. Sacensības šogad paredzētas desmit posmos – seši Talsu novadā un četri Mārupē. Turnīra balvu fonds ir 1000 eiro, kopvērtējumā tiks vērtēti pieci labākie rezultāti atsevišķos posmos.

Pasākums esošajām un topošajām audžuģimenēm Mārupē
10. jūnijā plkst. 10.00 atpūtas kompleksā "Zirgzandales" Mārupē notiks novada audžuģimeņu pasākums "Audz liels ģimenē", ko rīko biedrība "Mārupes Nākotnei" un Mārupes novada dome. Pasākumā aicināti piedalīties arī visi tie, kas vēl tikai apsver iespēju uzņemt savā ģimenē bez vecāku gādības palikušos bērnus vai sirdī jūt aicinājumu kaut kādā veidā palīdzēt viņiem.
Pasākuma laikā atbalsta programmas "PLECS" pārstāvis pastāstīs par atbalsta programmas piedāvāto palīdzību cilvēkiem, kuri ir gatavi kļūt par audžuģimeni, aizbildni, adoptētāju, viesģimeni, kā arī par atbalstu ģimenēm, kurās bērns jau ienācis. Pēc tam bērniem kopā ar pieaugušajiem paredzētas radošās darbnīcas, sporta un izklaides aktivitātes. Vēlāk brīvā gaisotnē ģimenēm būs iespēja dalīties pieredzē par audžuģimenes misiju un pienākumiem, priecīgajiem brīžiem un grūtībām, aprūpējot bez vecāku gādības palikušus bērnus.

Olaines atklātais čempionāts spēka trīscīņā
10. jūnijā plkst. 11.00 Olaines Mežaparka estrādē norisināsies Olaines atklātais čempionāts pauerliftingā jeb spēka trīscīņā. Dalībniekiem paredzēts starts trijās disciplīnās – pietupieni ar svara stieni uz muguras, spiešana guļus un stieņa vilkšana no zemes. Rezultātus vērtēs septiņās svara kategorijās vīriem un piecās dāmām. Pēc īpašām tabulām, salīdzinot personisko un pacelto svaru, arī tiks noteikti absolūti spēcīgākie sacensību dalībnieki.

Velofotoorientēšanas sacensības "Apceļo Daugavas lejteci" Ikšķiles novadā
10. jūnijā plkst. 14.00 no Ikšķiles novada domes startēs velofotoorientēšanas sacensību "Apceļo Daugavas lejteci" otrais posms. Piedaloties sacensībās, dalībniekam būs iespēja aktīvā un atraktīvā veidā iepazīt novada tūrisma piedāvājumu. Lai iesaistītos, nav nepieciešama īpaša sagatavotība, jo dalību var pieteikt Sporta vai Izklaides grupā. Otrajā grupā startē ģimenes ar bērniem un visi interesenti. Komandu veido no 2 līdz 5 cilvēkiem. Vecuma ierobežojuma nav. Pavisam no maija līdz septembrim norisinās septiņi posmi septiņos novados – pirmais bija maijā Ķekavā, bet Ikšķilei sekos sacensības Baldonē, Ogrē, Stopiņos, Salaspilī un Mārupē.

Skriešanas sacensību seriāla "Sigulda Up Cup" otrais posms Pilsētas trasē
10. jūnijā plkst. 17.00 Siguldas Pilsētas trasē norisināsies skriešanas sacensību seriāla "Sigulda Up Cup" otrais posms. Skrējiena dalībnieki, veicot distanci kalnā, cīnīsies par posma tituliem "Kalnu karalis" un "Kalnu karaliene". Sacensību rezultāti atsevišķi tiks vērtēti sievietēm un vīriešiem 10 vecuma grupās.

Izstādes atklāšana un koncerts "Mēs simtgadei" Carnikavā
10. jūnijā plkst. 20.00 Carnikavā, Gaujmalā, Atpūtas ielas galā, festivāla "Latvijas goda aplis" ietvaros izskanēs dižkoncerts "Mēs simtgadei". Koncertā piedalās: Raimonds Ozols, Nauris Puntulis, Raimonds un Dana Bramaņi, Uģis Roze, Aivars Gudrais, Zane Gidrā, Marika Šapiro, Aigars Baumanis, popgrupa "Nando", Patrisha, grupa "Summer Knight Band" un Carnikavas amatiermākslas kolektīvi. Goda viesis – komponists Mārtiņš Brauns. Koncerta laikā būs iespēja vērot ugunsskulptūras un novadnieku video sveicienu "Piejūras sapņi".
Festivāls "Latvijas Goda aplis" Carnikavā iesāksies ar izstādes "Mūsdienu mitoloģija" atklāšanu plkst. 18.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine". Izstāde ievedīs rituālā noskaņā, spēka simbolos un akcentēs dabas viedumu. Izstādē būs aplūkojami Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi – topošo gleznotāju, keramikas, tekstilmākslas, tēlniecības un modes mākslinieču radošais redzējums. Jaunie talanti ar saviem darbiem ir priecējuši arī ārvalstu apmeklētājus, taču vienkopus izstādē būs redzami pirmo reizi. Izstādes kuratore ir novadniece – māksliniece Kristīne Kutepova.