23.05.2018 13:01

Festivāls "Latvijas Goda aplis" piestās Ādažu novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Festivāls "Latvijas Goda aplis" piestās Ādažu novadā arhīvs

Latvijas simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" turpina apceļot un godināt valsts novadus. Šajā nedēļas nogalē tas aicina uz Ādažu un arī uz Alsungas novadiem. Ādažu novadā 26. maijā norisināsies Gaujas svētki. Tas ir ikgadējs pasākums, kas pulcē vairākus tūkstošus novada iedzīvotāju un viesu.

Jau no plkst. 9.00 netālu no Gaujas darbosies Pavasara tirgus. Plkst. 11.30 no Pirmās ielas sāksies svētku gājiens uz Lielās skatuves laukumu un plkst. 12.00 uz Lielās skatuves norisināsies svinīgā Gaujas svētku atklāšana, kurā uzstāsies Guntars Račs ar grupu "Saldās sejas", piedaloties viesmāksliniekiem Ivo Fominam, Normundam Rutulim un Mārcim Judzim, notiks "Zumba Fitness" paraugdemonstrējumi un muzicēs arī grupa "Atom".

No plkst. 12.30 Līgo laukumā uzstāsies dažādi vietējie kolektīvi – bērnu popgrupa "Rakari", Ādažu vidusskolas deju kolektīvs "Rūta", Ādažu Mākslas un mūzikas skolas mūziķi, hiphopa un ekstrēmo deju studijas un citi. Plkst. 15.20 notiks Dziesmu svētku, bet plkst. 16.00 – Deju svētku ieskaņas koncerts.

Turpat netālu plkst. 14.00 darbosies Dronu arēna, kurā notiks sacensības dronu pilotēšanā un uz kuru jaunāko paaudzi vilinās arī virtuālās realitātes portāls. Vēl no plkst. 12.30 Vējupē norisināsies dažādas SUP airējamo ūdensdēļu aktivitātes, bet stadionā no plkst. 13.00 paredzēta piesātināta sporta programma, ieskaitot stafetes, grieķu-romiešu cīņas paraugdemonstrējumus un futbola kluba "Ādaži"/Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas futbola miniturnīru.

No plkst. 19.00 uz Lielās skatuves sāksies Gaujas svētku vakara koncerts, kurā piedalīsies dziesminieks Ostins Millers no ASV (plkst. 19.00), Maestro Raimonds Pauls ar Kristīni Zaharovu, Gintu Krievkalnu, Daumantu Kalniņu, Mārtiņu Ruski, Zigfrīdu Muktupāvelu, Daini Skuteli, Arti Robežnieku un bigbendu Kristapa Krievkalna vadībā (plkst. 20.00), Dons (plkst. 22.30), grupa "Transleiteris" (plkst. 00.20) un DJ Roberts Lejasmeijers (plkst. 1.40).

Pusnaktī un arī plkst. 1.20 būs skatāma muzikāla ūdens un gaismu spēle "Gaismas strūklakas" uz Vējupes, ko vislabāk varēs vērot no Gaujas ielas pie Lielās skatuves.

Svētku vadītāju lomā iejutīsies Artūrs Breidaks, Ingus Ulmanis un Jānis Romanovskis. Notiks arī vietējo uzņēmumu prezentācijas, Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto militārās tehnikas demonstrējumi, grila un BBQ festivāls, kā arī darbosies Gardēžu kvartāls un "Annels" atrakciju parks bērniem. Ieeja pasākumā bez maksas.

26. maijā Ādažos svētku laikā paredzētas izmaiņas transporta kustībā. No plkst. 6.00 līdz 18.00 būs slēgta transporta līdzekļu kustība Gaujas ielā, no Kadagas tilta līdz Pirmajai ielai, 26.maijā, no plkst. 18.00 līdz 27. maija plkst. 6.00 būs slēgta transporta līdzekļu kustība Gaujas ielā, no Kadagas tilta līdz Attekas ielai. No plkst. 6.00 līdz 18.00 būs slēgta transporta līdzekļu kustība Attekas ielā, no Draudzības ielas līdz Gaujas ielai, no plkst.11.00 līdz 12.00 gājiena laikā būs slēgta transporta līdzekļu kustība Pirmajā ielā, no Ziedu ielas līdz Gaujas ielai.

Tāpat paredzētas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā. Pietura "Ādažu centrs" pārcelta uz pieturu "Ādaži" (pie veikala "Maxima"), pietura "Skola" pārcelta pie Ādažu vidusskolas.

Savukārt Alsungā notiks tradicionālais "Suitu lebediks", ar ko taipusē ik gadu tiek iezīmēta vasaras sezonas uzsākšana.

Festivālu "Latvijas Goda aplis" rīko biedrība "Staro 100". Šīs nedēļas pasākumi tapuši sadarbībā ar Alsungas un Ādažu novadu pašvaldībām. Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām un aicinot pievienoties ikvienu interesentu un pašmāju kultūras cienītāju.