16.05.2018 16:19

"Pieslēdzies vasarai" – no 25. līdz 27. maijam svinēs Siguldas pilsētas svētkus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Tradicionāli ap ievziedu laiku Sigulda svin savus pilsētas svētkus. Šogad svētki norisināsies no 25. līdz 27. maijam. Rīkotāji aicina novadniekus iesaistīties pilsētas svētku aktivitātēs, baudīt plašo programmu un uzgavilēt svētku gājiena dalībniekiem.

Svētki ļaus piedzīvot katram savu pirmo šīs vasaras festivālu, jo Siguldā atgriežas gaisa baloni – visu svētku garumā varēs baudīt mākoņu kuģu rīta un vakara lidojumus, īpašos nakts gaismošanās un degļu uguņošanas šovus.

Vasara ir vienīgais gadalaiks, kad varam apmeklēt brīvdabas koncertus un zaļumballes, tāpēc Siguldas svētki piešķils dzirksti gan jaudīgu mūziķu, grupu un diskžokeju koncertiem, gan zaļumballes šarmam Svētku laukumā, kā arī Dziesmu un dejas dienas kopības sajūtai Siguldas pilsdrupu estrādē, sola novada pašvaldībā.

Neaizmirstot mazos svētku svinētājus, ar krāšņu muzikālo izrādi "Karlsons" iepriecinās Latvijas Operetes teātris, bet "Pepijas Garzeķes" aizrautīgo stāstu stāstīs Mākslu skolas "Baltais flīģelis" Teātra nodaļas audzēkņi.

Piektdien un sestdien Svētku laukumā ikviens varēs iepazīties ar plašo aktivitāšu klāstu, apmeklējot Siguldas aktīvās atpūtas parku un uzņēmumu vasaras piedāvājuma prezentācijas, noraut jumtu vārda tiešā nozīmē svētku apmeklētājiem palīdzēs vasarīgo kabrioletu auto parāde, bet ierībināt sevī svētku ritmu ļaus enerģiskais bungu samits.

Lai svinību karstumā neviens nenogulētu svētku aktīvāko dienu, kā katru gadu, sestdienas rītā pilsētu modinās mobilais modināšanas orķestris.

Par svētku kulmināciju noteikti kļūs lielais svētku gājiens, kurā ar saukli "Ceļojums uz vasaru!" apvienosies Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi, izglītības un kultūras iestādes, novada uzņēmēji, sabiedriskās organizācijas, mākslinieki, mūziķi, pašvaldības darbinieki un svētku viesi.

Izgaršot vasaru aicinās īpašais Siguldas svētku "Vasaras garšu dārzs" Svētku laukumā, kurā, apvienojot dažādu restorānu meistarību un novadnieku mīlestību uz ēdiena baudīšanu, svētkus nosvinēt varēs arī nesteidzīgā dārza romantikas atmosfērā, baudot Gaujas senlejas gleznainos skatus.

Plašāku Siguldas pilsētas svētku "Pieslēdzies vasarai!" programmu var aplūkot pašvaldības vietnē.