15.05.2018 17:27

"Kodols" iesaka. "Kanisaifa" aicina uz albuma atvēršanas svētkiem

Autors  Una Griškeviča, Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka. "Kanisaifa" aicina uz albuma atvēršanas svētkiem publicitātes

Trešdien, 16. maijā, VEF Kultūras pilī uz sava jaunā albuma "Atdzīvinot vēju" prezentācijas koncertu aicina perkusionista Nila Īles muzikālā apvienība "Kanisaifa". "Šajās desmit oriģinālkompozīcijās ir ieliktas sajūtas par saikni ar sākotnējo radošo spēku un Visumu...

...Tā kā šī saikne ir caurvijusi visas pirmatnējo tautu kultūras, bet reti kura to ir saglabājusi līdz mūsdienām, šis albums atspoguļo "Kanisaifas" meklējumus pēc šīs saiknes, apceļojot visus kontinentus un sajūtot pasaules kolektīvo apziņu caur dažādiem tradicionālajiem mūzikas instrumentiem un to radīto skaņu vibrācijām. Šis albums klausītājam ir ielūgums brīnišķīgā ceļojumā caur "Kanisaifas" skaņu portālu, pašam savā sajūtu pasaulē," stāsta grupas dalībniece Agnese Uzule.

Par līdz šim neredzētu scenogrāfisku izpildījumu koncertā rūpēsies nopelniem bagātākais mūsdienu tēlnieks Kārlis Īle, kurš nojauks robežas starp iespējamo un neiespējamo, paplašinot "Kanisaifas" muzikālās vibrācijas scenogrāfiskajā telpā. Par uzvedumu gaismu partitūru rūpēsies "Kanisaifas" domubiedrs un gaismu mākslinieks Reinis Smiltenis.

Brīnumlīdzeklis

Biju nepatīkami pārsteigta, ieraugot uz jaunajiem tomātu stādiem lidināmies baltas mušiņas. Viss prieks par agrajiem ziediem un jau pirksta gala lieluma auglīšiem gandrīz vējā! Steidzami apzvanīju zināmos dārzkopjus: ko darīt? Ķīmiskos preparātus lietot negribēju, tāpēc mans jautājums bija par iespējām tikt galā ar kaitēkli dabīgiem līdzekļiem. 

Biju jau dzirdējusi, ka ar "brīnumlīdzekli" "Coca-cola" var ārstēt gan pēkšņas vēderkaites bērniem, gan veiksmīgi tikt galā ar izlietnes aizsērējumiem, gan arī tīrīt nosūbējušas metāla lietiņas, taču par to, ka šis "nekaitīgais" dzēriens var palīdzēt tikt galā ar balto mušiņu siltumnīcās, biju patiesi pārsteigta. Izrādās, tas, tāpat kā jebkura inde, ir jāizsmidzina uz auga lapām, un lieta darīta. Izmēģināju, un pagaidām šķiet, ka tiešām būs līdzēts.

Ja jums ir līdzīgas problēmas, iesaku pamēģināt, galu galā vienīgais, ar ko riskējat, ir pudele kokakolas nedaudz virs eiro vērtībā!