18.05.2018 14:57

Foto: Nacionālajā botāniskajā dārzā atzīmēs Pasaules augu dienu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Nacionālajā botāniskajā dārzā atzīmēs Pasaules augu dienu Andrejs Svilāns

19. maijā Nacionālais botāniskais dārzs (NBD) Salaspilī aicina uz tradicionālo stādu un amatnieku tirgu, kas šoreiz norisināsies Pasaules augu dienā. Šoreiz apmeklētājiem arī būs iespēja NBD gida pavadībā pašiem miniatūrā podiņā iestādīt sukulentu un baudīt maijā reibinoši ziedošo āra ekspozīciju.

Nacionālā botāniskā dārza stādu gadatirgi jau kļuvuši par tradīciju un svarīgu notikumu dārzkopju dzīvē, vienkopus pulcējot gan tirgotājus, gan pircējus no visas Latvijas. Arī šoreiz no plkst. 9 līdz 15 apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dārzā noderīgas lietas un izvēlēties oriģinālus vietējo amatnieku un mājražotāju darinājumus.

Kā ierasts, darbosies arī Nacionālā botāniskā dārza stādu stends, kura varēs iegādāties peoniju stādus, dažādus telpaugus, tai skaitā eksotiskos augļu kociņus – vīģes un citronkokus, ka arī sukulentus, alvejas, dižmeldrus un Ķīnas rozes. Koku un krūmu piedāvājumā atradīsiet magnolijas, rododendrus un Virdžīnijas sniegpārslu koku. Protams, plaši pārstāvētas būs vasaras puķes.

No plkst. 11.00 oranžērijas zālē būs iespēja NBD gida pavadībā pašiem miniatūrā podiņā iestādīt savu sukulentu, ko ņemt līdzi uz mājām. Paralēli gadatirgum norisināsies Vidzemes un Zemgales senioru vokālo ansambļu sadziedāšanās "Daugav's abas malas". Visas dienas garumā bērni varēs jautri pavadīt laiku piepūšamajās atrakcijās, kā arī būs iespēja vizināties zirgu pajūgā, bet par gardām uzkodām rūpēsies "Starkebab".

Apmeklējot gadatirgu, NBD aicina izmantot iespēju doties pastaigā pa dārza āra ekspozīcijām, kur zied pavasara puķes, savukārt oranžērija iepriecina ar eksotiskiem augiem.

Ieeja gadatirgū, uzrādot derīgu ieejas biļeti botāniskajā dārzā.