11.05.2018 18:44

Mūzika, sports un mammas. Brīvdienu pasākumi Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mūzika, sports un mammas. Brīvdienu pasākumi Pierīgā publicitātes

Olga Rajecka, Samanta Tīna, Gundars Račs, Žoržs Siksna, "Trīs tenori", "Sinfonietta Rīga", Latvijas Goda aplis, starptautiskas sporta deju un mākslas vingrošanas sacensības, daudzveidīgi tautas sporta pasākumi, Māmiņu dienas koncerti un sarīkojumi – to visu un vēl daudz ko citu sola maija otrā nedēļas nogale Pierīgas novados.

Dokumentālā spēlfilma "Mērijas ceļojums" Katlakalnā, Piņķos un Carnikavā
11. maijā plkst. 19.00 Katlakalna tautas namā un Babītes novada Kultūrizglītības centrā Piņķos, kā arī 12. maijā plkst. 18.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" demonstrēs jauno dokumentālā spēlfilmu "Mērijas ceļojums". Tas ir stāsts par Mēriju Grīnbergu, kura Otrā pasaules kara laikā izglāba lielu daļu Latvijas muzeju kolekciju. Viņa bija vienīgā brīvprātīgā, kas 1944. gadā devās līdzi vilcienam ar Latvijas mākslas vērtībām, ko vācu okupācijas spēki centās izvest, bet padomju okupācijas spēki atveda atpakaļ. Mērija savu pienākumu izpildīja līdz galam. Pateicības vietā par paveikto Mērija tika atlaista no darba muzejā. Lomās: Daiga Kažociņa un Marīna Janaus.

Pavasara gadatirgus Raganā
12. maijā no plkst. 8.00 Krimuldas novada Raganā varēs iepirkties Pavasara gadatirgū, kur būs gan augļi, dārzeņi un cita veida pārtika, gan arī stādi, mājražotāju un amatnieku darinājumi un rūpniecības preces.

Starptautiskās sporta deju sacensības "Salaspils Open"
12. un 13. maijā no plkst. 9.00 Salaspils sporta namā notiks starptautiskās sporta deju sacensības "Salaspils Open 2018". Pasākums, kas Salaspilī notiks jau astoto gadu, pulcēs vairāk nekā 1000 sportistu un tiesnešu no vismaz 20 pasaules valstīm. Šī gada sacensības ir īpašas, jo paredzēta Eiropas kausa izcīņa standartdejās, fināls – 13. maijā plkst. 20.00.

Festivāls "Latvijas Goda aplis" Mārupes novadā
12. maijā, svinot Latvijas valsts simtgadi, ar plašu kultūras un aktīvās atpūtas programmu, viesošanos pie novada Goda saimniekiem un ar iespaidīgām "Staro Rīga" gaismas instalācijām festivāls "Latvijas Goda aplis" norisināsies Mārupes novadā. Plkst. 10.00 un 14.00 varēs apzināt Mārupes novada dabas vērtības un doties aizraujošā ekspedīcijā uz Medema vai Cenas tīreļa purvu kopā ar dabas zinātāju un tūrisma gidu Juri Smaļinski.

Notiks arī autoorientēšanās sacensībās, sapņu kuģīšu laišana pa Mārupīti, Mārupes dziedošo ģimeņu sadziedāšanās, "Staro Rīga" gaismas parāde "Gaismas slepenā dzīve", unikālas videoprojekcijas par Mārupes kultūras nama vēsturi, izstāde "Uzmirdz Mārupes stiprās ģimenes". Plkst. 17.00 kopā ar novada senioriem pie politiski represēto pieminekļa tiks iestādīta liepiņa visu to māmiņu piemiņai, kuras neatgriezās no izsūtījuma vai palika vagonos. Noslēgums gaidāms plkst. 22.00, kad muzicēs Mārupes Mūzikas un mākslas skolas kamerorķestris.

Velofotoorientēšanas sacensības "Apceļo Daugavas lejteci" Ķekavas novadā
12. maijā plkst. 10.00 no Ķekavas novada Tūrisma informācijas centra startēs pirmās no septiņām velofotoorientēšanas sacensībām "Apceļo Daugavas lejteci". Piedaloties sacensībās, dalībniekam būs iespēja aktīvā un atraktīvā veidā iepazīt novada tūrisma piedāvājumu. Lai iesaistītos, nav nepieciešama īpaša sagatavotība, jo dalību var pieteikt Sporta vai Izklaides grupā. Otrajā grupā startē ģimenes ar bērniem un visi interesenti. Komandu veido no 2 līdz 5 cilvēkiem. Vecuma ierobežojuma nav.

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U-17 finālturnīrs Siguldā
12. un 13.maijā Siguldas Sporta centrā turpinās Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrs U-17 vecuma grupas puišu komandām, kurā kopā ar mājiniekiem siguldiešiem piedalās komandas no Rīgas, Ventspils, Saldus un Ogres. Sestdien plkst. 10.00 un 12.00 notiks pusfināli par 5.-8. vietu, bet 14.00 un 16.00 par 1.-4. vietu. Savukārt svētdien tajos pašos laikos paredzētas finālspēles attiecīgi par septīto, piekto, trešo un pirmo vietu.

Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības novusā Piņķos
12. maijā plkst. 10.00 Babītes sporta kompleksā Piņķos sāksies Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības novusā. Turnīrs notiks pēc viena apļa sistēmas, katrai komandai tiekoties ar katru. Individuālā spēle notiek sešos setos. Katru novada komandu pārstāv četri spēlētāji, kuru vidū vismaz viena ir dāma. Pagājušā gada turnīrā pirmās trīs vietas ieguva Babītes, Ķekavas un Mālpils komandas.

Zīriņu pavasara velokross Salaspilī
12. maijā plkst. 10.00 Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks Zīriņu pavasara velokross. Sacensībās var piedalīties gan pieredzējuši braucēji, gan arī tie, kas vēl pārvietojas ar trīsriteni. Dip Dap distancē varēs piedalīties 3-4 gadus veci bērni ar skrejriteņiem, zēniem un meitenēm vecumā no 3 līdz 14 gadiem būs ierīkotas velokrosa trases, bet pieauguši varēs piedalīties "Evelo Team" tautas braucienā.

Starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā "Zvaigznītes 2018" Ķekavā
12. un 13. maijā no plkst. 10.00 Ķekavas sporta klubā norisināsies starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā "Zvaigznītes 2018". Paredzams, ka pasākumā piedalīsies jaunās sportistes no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Zviedrijas un Lielbritānijas. Sestdien plānotas sacensības jaunākajām dalībniecēm (2009./12. g.dz.), bet svētdien – mazliet pieredzējušākajām (2006./09. g.dz.). Svētdien notiks arī apbalvošana un paraugdemonstrējumi.

Olaines rogainings
12. maijā no plkst. 11.00 Olaines Mežaparka estrādē norisināsies otrais Olaines rogainings. Tāpat kā pagājušajā gadā, skrējēji un orientieristi ir aicināti piedalīties 2 stundu, 4 stundu un 6 stundu orientēšanās distancēs komandām vai 7-10 km rogaininga skrējienā. Riteņbraucēji varēs izaicināt sevi 3 stundu MTB velo distancē. Savukārt bērniem tiek piedāvāta rogaininga pastaiga kopā ar instruktoriem.

Krimuldas serpentīna ceļa skrējiens Siguldā
12. maijā plkst. 11.00 norisināsies sacensību seriāla "Sigulda Up Cup" pirmais posms, kura dalībniekiem būs jāveic 790 metrus garš skrējiens augšup pa Krimuldas serpentīna ceļu. Skrējiena dalībnieki cīnīsies par posma tituliem "Serpentīna ceļa karalis" un "Serpentīna ceļa karaliene". Sacensību rezultāti atsevišķi tiks vērtēti sievietēm un vīriešiem 10 vecuma grupās.

Turnīrs "Šaha pavasaris 2018" Olainē
12. un 13. maijā no plkst. 11.00 Olaines Sporta namā norisināsies turnīrs "Šaha pavasaris 2018". Paredzēts, ka pirmajā dienā startēs bērni, otrajā dienā – jaunieši un pieaugušie. Turnīrs noritēs pēc Šveices sistēmas 9 kārtās, laika kontrole – 10 minūtes uz visu partiju + 5 sekundes par katru gājienu. Sacensības organizē Olaines Šaha klubs sadarbībā ar Latvijas Šaha Federāciju, Rīgas Šaha federāciju un Olaines Sporta centru.

Saliedēšanās laivu brauciens pa Mazo Juglu Salaspils un Stopiņu novadā
12. maijā plkst. 11.15–11.45 sāksies saliedēšanās laivu brauciens pa Mazo Juglu no Salaspils novada līdz Stopiņu novada Līčiem Latvijas vides aizsardzības fonda līdzfinansētā projekta ietvaros. Pasākuma mērķis ir popularizēt un izpētīt ūdenstūrisma maršrutu pa Mazās Juglas upi. Laivu braucienā varēs izbaudīt tik dažādo upes tecējumu: upes krāces pie Avotiem, apskatīt kultūras pieminekli – dzelzceļa tiltu pār Mazo Juglu, smilšaino un stāvo upes krastu Upeslejās, mierīgo upes plūdumu līdz Līčiem. Tilta šķērsošana un finišs plānots pie viesu nama "Sidrabozoli", kur pasākuma dalībniekus gaidīs silta, uz ugunskura vārīta zupa un atspirdzinošs dzēriens, kopīga atpūta pie ugunskura un iespēja iet pirtī.

Mātes dienas koncerts Salaspilī
12. maijā plkst. 12.00 Salaspils kultūras namā "Rīgava" norisināsies Mātes dienai veltīts koncerts "Es mazā sirdī mīlestību nesu". Piedalās: vokālais ansamblis "Dzeltenā zemūdene", "Vālodzīte", "Mazputniņi", deju kolektīvs "Sienāzītis" un dziedātājs Kaspars Markševics. Ieeja brīva.

Baldones novada atklātais čempionāts pavasara krosā Riekstukalnā
12. maijā no plkst. 12.00 Riekstukalnā norisināsies Baldones novada atklātais čempionāts pavasara krosā. Sacensības paredzētas dalībniekiem jau no piecu gadu vecuma, rezultāti tiks vērtēti 18 vecuma grupās dāmām un kungiem. Distanču garums – no 300 metriem līdz 5 kilometriem. Visi bērni līdz 14 gadu vecumam tiks apbalvoti ar piemiņas medaļām. Pirmās sešas vietas absolūtajā vērtējumā sievietēm 2,5 km un vīriešiem 5 km tiks apalvoti ar kausiem un Baldones sporta kompleksa sarūpētajām balvām.

Veloorientēšanās sacensības "Uz zvaigznēm Ādažos: piektais kods"
12. maijā plkst. 12.00 pie Ādažu vidusskolas gaidāms starts labdarības veloorientēšanās sacensībām "Uz zvaigznēm Ādažos: piektais kods". Būs iespēja izvēlēties starp Sporta, Tautas, Ģimeņu distanci un Sapņu trasi atbilstoši katra spējām un vecumam. Dalībnieki aicināti pucēties zvaigžņoti: smukākajiem būs balvas. Ar šo pasākumu tiek atbalstīta bērnu skrejriteņu un velosipēdu iegāde, kas tiks nodoti Ādažu pirmsskolas izglītības iestādes rīcībā.

Latvijas futbola pirmās līgas spēle Ķekavā
12. maijā plkst. 14.00 "Audas" stadionā Ķekavā notiks "komanda.lv" pirmās līgas spēle futbolā – mājinieki futbola klubs "Auda" savā laukumā uzņems futbola klubu "Smiltene". Ķekavieši jauno sezonu sāka ar pārliecinošām uzvarām divās pirmajās spēlēs, bet smiltenieši piedzīvojuši divus zaudējumus.

Pavasara svētki Vālodzēs
12. maijā plkst. 16.00 viensētā "Brasliņas" Vālodzēs, Stopiņu novadā, gaidāmi Pavasara svētki, kad tiks daudzināts kultūrvēsturiskais mantojums, notiks fotografēšana, zīmēšana un atmiņu ierakstīšana. Kultūrvēsturiskā mantojuma daudzināšana: viensētas radītā pilsētvide – ēka, tērpi, gleznas; kolhoza "Ļeņina ceļš" bibliotēka; ne tikai pagātne, bet dzīvā vēsture; noskaņu koncerts – dziesmas un pastāsti; mākslinieks – karikatūrists; dāvināšanas prieks. Dreskoda aksesuārs: dāmām – cepure; kungiem – tauriņš. Svētku laikā būs iespējams iegādāties Ainas Božas dziesmu ierakstus CD un grāmatu ar dziesmu tekstiem un gleznām, kā arī Dzintara Melņa karikatūru, kas zīmēta katram individuāli.

Guntara Rača un grupas "Saldās sejas" koncerts Mālpilī
12. maijā plkst. 17.00 Mālpils kultūras centrā gaidāms Guntara Rača un grupas "Saldās sejas" svētku koncerts, atzīmējot grāmatas "365" otrās daļas iznākšanu. Īpašie viesi: Normunds Rutulis, Ivo Fomins, Katrīna Bindere un citi. Koncertos piedalīsies pats grāmatas autors un visu koncertos skanošo dziesmu vārdu autors Guntars Račs un viņa kolēģi no grupas "bet bet": Uģis Tirzītis un Andris Alviķis. Tāpat pastāvīgi piedalīsies grupas "Līvi" un projekta "Fomins & Kleins" dziesmu autors un ģitārists Tomass Kleins un jaunais, daudzsološais dziedātājs Jānis Narkevics. Skanēs populārākās Raimonda Paula, Ulda Marhileviča, Tomasa Kleina, Ainara Virgas un citu komponistu dziesmas ar Guntara Rača vārdiem.

Apvienības "Uzlūdz kungi" koncerts "Dzimtai zemei" Baložos
12. maijā plkst. 18.00 Baložu pilsētas kultūras namā koncertapvienība "Uzlūdz kungi" aicina uz jaunā albuma atvēršanas koncertu "Dzimtai zemei". Piedalās Guntis Skrastiņš, Artis Robežnieks, Andris Skuja, Žoržs Siksna, Dainis Porgants un izcilais saksofona virtuozs Raivo Stašans. Jaunā koncertprogramma "Dzimtai zemei" klausītājus priecēs ar labu humoru, pārsteigumiem un lielisku mūziku kolosālā atmosfērā.

Deju koncerts "Lika Laima padomiņu" Ādažos
12. maijā plkst. 18.00 Ādažu kultūras centrā Ditas Vaičūnes-Grīnbergas diplomdarba deju koncerts "Lika Laima padomiņu". Piedalās: Kadagas PII "Mežavēji" deju kolektīva bērni, deju ansamblis "Sprigulītis", "Pērkons", vidējās paaudzes, kā arī senioru deju kolektīvs "Sprigulis".

Deju koncerts "Zaļumballe ar Mazo ritenīti" Berģos
12. maijā plkst. 18.00 Garkalnes novada kultūras centrā "Berģi" gaidāms deju koncerts "Zaļumballe ar Mazo ritenīti". Piedalās deju kolektīvi "Mazais ritenītis", "Ritenītis", "Greizie rati" un "Baltābele". Ieeja brīva.

"Sinfonietta Rīga" un mežradznieka Ervē Žulēna koncerts Siguldā
12. maijā plkst. 19.00 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" norisināsies orķestra "Sinfonietta Rīga" sezonas noslēguma koncerts, kurā uzstāsies arī izcilais franču mežradznieks Ervē Žulēns. Diriģents Normunds Šnē. Sezonas noslēguma koncerta programmā būs gan Vīnes klasicisma tēva Jozefa Haidna svinīgām noskaņām cauraustā partitūra, kas tapusi par godu jauna opernama pamatu ielikšanai, gan angļu meistara Bendžamina Britena neoklasicisma toņos ieturētā simfonija un ekstravagantā austriešu multitalanta HK Grūbera aizraujošais ceļojums cauri 20. gadsimta mūzikas stiliem, rotaļājoties ar atsaucēm uz džezu, popmūziku un kabarē, gan mežraga zelta repertuārs – romantiski dziedošais Riharda Štrausa "Pirmais mežraga koncerts".

Baldones čempionāts un Baltijas jaunatnes meistarsacīkstes airēšanas slalomā Baldonē
13. maijā plkst. 10.00 Baldonē, dīķī "Karūsas" Vanagkalna ielā norisināsies Baldones čempionāts un Baltijas jaunatnes meistarsacīkstes airēšanas slalomā. Sacensības norisināsies kanoe un smailīšu vieniniekiem, kā arī jauktajām komandām un ģimeņu komandām. Iespēja pavizināties ar laivām būs arī skatītājiem

Māmiņdienas koncerts Inčukalnā
13. maijā plkst.11.00 Inčukalna tautas namā notiks pasākums "Māmiņ, šodien tava diena ". Bērnu sveicieni svētkos un Samantas Tīnas koncerts.

Mātes dienas koncerts Baldonē
13. maijā plkst. 11.00 Baldones Ceriņu parkā izskanēs Mātes dienai veltīts koncerts, kā arī notiks skulptūras "Ķirzaciņa" atklāšana. Pasākuma laikā – radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem.

Mātes dienas koncerts ar Olgu Rajecku Saulkrastos
13. maijā plkst. 13.00 atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" Saulkrastos notiks Mātes dienas koncerts, kurā uzstāsies "Trīs tenori", Elza Rozentāle, Uģis Roze, Mārtiņš Ruskis un Olga Rajecka, kā arī Gints Smukais (ģitāra), Jānis Miltiņš (taustiņinstrumenti) un Viesturs Samts (bungas).

Māmiņdienas pasākumi Siguldā
13. maijā plkst. 13.00 Siguldā notiks Māmiņdienas gājiens, kurā piedalīties aicinātas novada ģimenes – māmiņas, vecmāmiņas, topošās māmiņas, tēti un vectētiņi. Savukārt gājiena noslēgumā būs koncerts un dažādas atrakcijas. Pulcēšanās gājienam sāksies no plkst. 12.30 Siguldas Svētku laukumā, lai plkst. 13.00 dotos uz dzelzceļa stacijas laukumu, kur pasākuma dalībniekus priecēs brīvdabas koncerts "Māmiņas portrets", bērnu atrakcijas, ballīte kopā ar Kašeru, pārsteigumi māmiņām, ziepju burbuļu mākslinieki un citas aktivitātes. Gājiens vienlaicīgi ir arī ratiņu un citu braucamrīku parāde, tādēļ pasākuma organizatori aicina dalībniekus pārsteigt ar izdomu, jo aizraujošākie dalībnieki tiks apbalvoti.

Mātes dienas koncerts "Apsēdies un atpūties" Katlakalnā
13. maijā plkst. 13.00 Katlakalna tautas namā bērnu vokālais ansamblis "Lai skan" aicina uz Mātes dienas koncertu "Apsēdies un atpūties".

Bērnu vokālo ansambļu koncerts "Gribas drusku pablēņoties" Ķekavā
13. maijā plkst. 14.00 Doles tautas namā notiks koncerts "Gribas drusku pablēņoties", kurā uzstāsies Ķekavas kultūras nama bērnu vokālie ansambļi "Cīrulītis" un privātskolas "Gaismas tilts 97" vokālais ansamblis. Koncerts īpaši veltīts māmiņām un vecmāmiņām.