09.05.2018 13:31

Karikatūra. 9. maija apmātība

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Karikatūra. 9. maija apmātība Aigars Lapiņš

Šobrīd mēs vēl nezinām, kā beigsies tā sauktās "Uzvaras svinības" Pārdaugavā un citur Rīgā, taču kopumā ir skaidrs – tā būs šovinistiska taurēšana, bravūrīga pāris apzīmētu un aprakstītu automobiļu jādelēšana pa Rīgas ielām, brēkšana par krievu valodas apspiešanu un asaraina puķu sniegšana dīvainiem "veterāniem".

Faktiski šiem cilvēkiem būtu jābūt ap 90. Labākajā gadījumā. Hrestomātiskais, katru gadu redzētais masu hipnozes fenomens rāda, ka gan saieta organizatori, gan dalībnieku lielākā daļa ir pilnīgi un galīgi prom no lietu un procesu reālas saprašanas. Viņiem īstenībā nav pat vēlēšanās vismaz nedaudz domāt līdzi dzīves realitātēm un analizēt vēstures faktus.

Tas var radīt saprotamas dusmas, taču šāda apmātība nekad neturpinās ilgi. Pat visfanātiskākās, ortodoksālās, ticības piekritēju grupas ar laiku izčākst. Dažādu iemeslu dēļ.

Šāds mierinājums gan ir tikai daļējs, un esam pārliecināti, ka sabiedriskās drošības sargi rīt būs gatavi adekvāti un stingri reaģēt uz iespējamu nekārtību un pļēgurošanas iniciatoriem. Bravūras slimība ātri pāriet kā nebijusi, sastopot pretspēku.