26.04.2018 15:33

Nemainīgā Lielā talka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nemainīgā Lielā talka arhīvs un LETA

Pavisam drīz, jau šo sestdien, 28. aprīlī, notiks kārtējā Lielā talka. Notikums guvis plašu atbalsi visā valstī. Tas ir labi. Galvenā darbošanās talkā vēl arvien ir drazu savākšana, kas nav tik labi.

Lai ko arī darītu – Lielā talka ir laba skatuve dažāda ranga politiķiem savas personas spodrināšanai. Var nomest uzvalkus un kostīmus, ietērpties vienkāršās darba drēbēs un "tuvināties tautai". Ja ielūkojamies arhīvā atrastās politiķu fotogrāfijās, arī viņi uzskatījuši par svarīgāko atspoguļot savu darbošanos tieši drazu un gružu lasīšanā.

Attēlos redzam Valsts prezidentu (toreiz – vides ministru) Raimondu Vējoni, ekspremjeru, tagad Eirokomisāru Valdi Dombrovski, nu jau bijušo politiķi Solvitu Āboltiņu.

Gribētos gan no šīs ilggadējās tradīcijas sagaidīt, ka lielāku uzmanību sākam pievērst jaunu vērtību radīšanai, citiem vārdiem – jaunas talku kultūras un uzstādījumu veidošanai, kam valsts simtgade ir īstais laiks. Vai šogad tā notiks?

Grūti spriest. Tomēr, ja arī šogad varas pārstāvji medijiem pozēs ar savāktu plastmasas maisiņu un pudeļu klēpi, runāt par augstajiem uzdevumiem un lielajiem izaicinājumiem tuvo vēlēšanu kontekstā būs gauži liekulīgi.

Tomēr tam nevajadzētu traucēt ikvienam no mums gan talkā, gan tuvajās maija brīvdienās labi sakopt kaut dažus kvadrātmetrus Latvijas zemes.

Iepriekš:

Komentārs. Lielo talku sagaidot