17.04.2018 14:00

Aptauja Ropažos: Kāda ir pēdējā latviešu autora grāmata, ko esat lasījis?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ropažos: Kāda ir pēdējā latviešu autora grāmata, ko esat lasījis? Liene Ozola un no pixabay.com

No 10. aprīļa līdz 12. aprīlim norisinājās Londonas grāmatu tirgus, kurā Latvijas Nacionālā bibliotēka, kā arī izdevniecības "Dienas grāmata" un "Zvaigzne ABC" katra savā kategorijā saņēma "Starptautisko izcilības balvu 2018".

Šajā gadā Baltijas rakstniekus Londonā reprezentēja 12 atzīti autori, kuri atspoguļo Igaunijas, Latvijas un Lietuvas augstāko sniegumu mūsdienu literatūrā. Latviju pārstāvēja Kārlis Vērdiņš, Luīze Pastore, Inga Ābele un Nora Ikstena.

DAINIS, remontstrādnieks:
Pēdējo latviešu autora grāmatu es izlasīju skolas laikā. Informatīvā līmenī es zinu gan jaunos autorus, gan viņu darbus. Televīzijas pārraidēs viņi paši bieži uzstājas un stāsta par savām grāmatām, un tas ir labi, tā es uzzinu par jaunāko literatūrā, bet lasīt gan es neesmu lasījis viņu grāmatas.
EDĪTE, medmāsa:
No latviešu literatūras pēdējā, ko lasīju, laikam bija "Laikmetu griežos" pirms kādiem pieciem gadiem, bet tā ikdienā es daudz lasu ārzemju literatūru. Jāsaka gan, ka pēdējā laikā vairāk iznāk lasīt tādu vieglu, izklaidējošu literatūru, un daru to nakts dežūru laikā, lai neaizmigtu, vai pēc darba, lai atpūstos.
GUNTIS, saimniecības daļas vadītājs:
Oi, neatceros! Jaunos noteikti neesmu lasījis, bet no vecajiem autoriem visvairāk atmiņā palicis Jaunsudrabiņš un Rainis.
GUNĀRS, galdnieks:
Es lasu grāmatas par vēsturi, par notikumiem pasaulē un īpaši nepievēršu uzmanību grāmatas autoriem, tāpēc man ir grūti pateikt, kurš ir bijis latviešu autors, kurš nē. Daiļliteratūru gan man nesanāk lasīt.