Velopārgājiens "Vēsturiskie Berģi"

Tā kā 1. septembris ir Zinību diena, nenāks par skādi uzzināt kaut ko jaunu par Berģiem un tās apkārtnē esošajiem objektiem. Izrādās, ka tur ir ne tikai Brīvdabas muzejs, bet vēl daudz kas cits, ko ir vērts redzēt. Velopārgājiena "Vēsturiskie Berģi" rīkotāji aicina uz tikšanos plkst. 10.00 pieturā "Autoserviss" pie Berģu "Depo" veikala.

 

No turienes dosimies pa svaigi izbūvēto Berģu–Upesciema–Langstiņu veloceliņu uz Mašēnu kāpu, no kuras paveras skaists skats uz Mašēnu ezeru. Netālu no Mašēnu ezera meklēsim Rīgas resnāko dižozolu – Kaltiņu ozolu. Turpat netālu atrodas arī mežonīgie, purvainie un aizaugušie Lielās Juglas upes krasti. No turienes brauksim tālāk uz Upesciemu.

Nav noslēpums, ka Rīgā ārpus tās centra un tās apkārtnē agrāk ir bijušas daudzas muižas. Berģu muižas vēsturiskajās ēkās un teritorijā tagad atrodas Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola. Arī par šo vietu centīsimies uzzināt kaut ko vairāk.

Arī šajā reizē neiztiksim bez pārsteigumiem. "Pārgājieni.lv" šoreiz ir sarūpējuši ekskluzīvu iespēju visiem zirgu mīļotājiem. Varēsim apskatīt vairākus zirgus, kuru darba vieta ir Jātnieku policijā. Uzzināsim daudz ko interesantu par šo visnotaļ maz zināmo policijas vienību un to, kādas funkcijas Rīgā un tās apkārtnē pilda policijas zirgi. Šis noteikti patiks bērniem un pārējiem zirgu cienītājiem.

Pēc jātnieku patruļas "nejaušas" sastapšanas brauksim tālāk Langstiņu virzienā, kur pieriposim pie mežā esošā, bet nu jau diezgan apbūvētā un apdzīvotā Langstiņu ezera, kurš var būt pat gandrīz septiņus metrus dziļš (Mašēnu ezers gan ir tikai nedaudz vairāk kā 1 metru dziļš).

Izrādās, ka arī šajā apkārtnē ir gribējuši karot. Langstiņu tuvumā ir rakts tanku grāvis, lai 1. pasaules karā pretotos vācu tankiem. Diemžēl vai par laimi toreiz tie tik tālu tomēr neesot tikuši. No šīs vietas dosimies atpakaļ uz "Depo".

Nokļūt līdz Berģu "Depo" var, braucot ar 1. autobusu līdz Berģu kultūras namam un tad tālāk ar divriteni vai jau no paša centra pa veloceliņu Centrs–Berģi. Autobraucēji savus auto varēs novietot turpat stāvlaukumā. Tā kā šajā veikalā ir arī pārtikas nodaļa, ēdienu un dzērienu pusdienām varēsiet nopirkt šeit, ja nu būsiet to aizmirsuši izdarīt jau ātrāk. Ceļā būs arī pusdienu pauze.

Pieteikšanās pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai tālruni 26980327.

Dalības maksa Ls 3. Ja būsiet divatā vai lielākā skaitā, tad Ls 2 no katra.

Papildus Info

  • Norises vieta: Pie Berģu “Depo” veikala
  • Notikuma sākums: 2012-09-01 10:00:00