07.04.2018 08:40

Aptauja Garkalnē. Kāda praktiska nozīme būs Latvijas prezidenta vizītei ASV?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Garkalnē. Kāda praktiska nozīme būs Latvijas prezidenta vizītei ASV? Valsts prezidenta kanceleja un Liene Ozola

ASV un Baltijas valstu prezidenti tikšanās laikā Vašingtonā parakstīja kopīgu deklarāciju, kurā apliecināta apņemšanās ievērot NATO Vašingtonas līguma 5. pantu, kas ietver kolektīvās aizsardzības principu, un periodiski dislocēt savus spēkus Baltijas valstīs.

ASV plāno Baltijas valstīm sniegt palīdzību gandrīz 100 miljonu dolāru apmērā lielkalibra munīcijas iepirkumiem un vairāk nekā 70 miljonu dolāru apmērā apmācību un ekipējuma programmām, lai Latvija, Lietuva un Igaunija varētu stiprināt savu bruņoto spēku potenciālu.

Ojārs, invalīds
Nedomāju, ka no šādas vizītes būs kāds praktisks ieguvums vienkāršajiem cilvēkiem, jo naudas mums no tā vairāk nebūs, ceļi netiks salaboti, sociālā nodrošināšana nekļūs labāka. Ļaudīm no tā nekāda taustāma labuma nebūs.
Indra, mājsaimniece
Kaut kādi sakari ar citām valstīm mums noteikti ir jāuztur, tas ir tāpat kā ar kaimiņiem – ir jārunā, taču es ļoti šaubos, vai no tādas savstarpējas parunāšanās būs arī kāds praktisks labums. Prezidenti iepazinās, parunāja, bet nevaru ieraudzīt, kāds man konkrēti no tā ieguvums.
Dace, administratore
Es tā ļoti neesmu iedziļinājusies šajā jautājumā, taču domāju, ka aizsardzībā mums būs praktiski ieguvumi. Ja kāds gribēs mūsu valsti iekarot, varēsim rēķināties ar palīdzību no ārienes, un citas valstis spēs mums palīdzēt.
Ilona, loģistikas speciāliste
Man šķiet, ka nebūs nekādi īpaši praktiski ieguvumi, jo mēs esam pārāk maziņi, lai lielā Amerika sāktu ar mums rēķināties kā ar līdzvērtīgiem partneriem. Mūsu balss neko nenozīmē tādai valstij kā ASV. Taču man ļoti gribētos, lai mums būtu ekonomiski ieguvumi un draudzīgas attiecības ar visām valstīm.