13.03.2018 10:35

Aptauja Ropažos: Kāds ir jūsu viedoklis par skolas gaitu uzsākšanu no sešu gadu vecuma?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ropažos: Kāds ir jūsu viedoklis par skolas gaitu uzsākšanu no sešu gadu vecuma? Liene Ozola un no arhīva

Izglītības un zinātnes ministrija izskatīšanai Ministru kabineta komitejā iesniegusi grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas paredz skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma.

Ministrija sola, ka 1. klasē apgūstamais mācību saturs un metodika tiks veidota atbilstoši bērnu vecumposmu īpatnībām un sešus gadus vecajiem bērniem nebūs jāapgūst tas, ko pašlaik mācās septiņus gadus vecie bērni. Uzsvērts, ka vecākiem joprojām tiktu saglabāta iespēja savus bērnus skolā sūtīt arī septiņu gadu vecumā.

Ruta, pensionāre:
Es domāju, ka to nevajadzētu. Esmu izaudzinājusi trīs paaudzes, un visi ir sākuši skolu no septiņu gadu vecuma. Bērniem tā ir labāk, viņi ir vairāk sagatavoti skolas uzsākšanai, turklāt arī ģimenei ir ilgāks laika periods bērnu apmācīt.
Ivans, pensionārs:
Mans viedoklis, ka skola jāsāk septiņu gadu vecumā. Ne visiem skolēniem sešos gados būs tāds prāts, lai viņi jau spētu uztvert mācību vielu. Vairākumam tas būs vienkārši zemē nomests gads, kurā viņi neko neiemācīsies.
Lolita, tirdzniecības pārstāve:
Es pati sāku mācības no sešu gadu vecuma, un man tas šķiet labs risinājums. Man pašai nav bērnu, bet, manuprāt, arī vecākiem ir vieglāk, ja bērni sāk skolu agrāk. Lai gan, no otras puses, ir jāorganizē darbs tā, lai pusdienlaikā pirmklasnieku varētu sagaidīt no skolas. Tas varētu būt sarežģītāk, bet vispār es to atbalstu.
Aivars, lauksaimnieks:
Ja bērns ir gudrs, viņš var sākt mācīties sešu gadu vecumā, bet padarīt šo prasību par obligātu nav jēgas, jo būs citi bērni, kuri neko neiemācīsies. Tas ir atkarīgs no bērna – vai viņš to spēj vai ne.