10.03.2018 08:38

Aptauja Garkalnē. Vai un kā izjūtat alkoholisko dzērienu cenu izmaiņas?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Garkalnē. Vai un kā izjūtat alkoholisko dzērienu cenu izmaiņas? Liene Ozola un arhīvs

No šā gada 1. marta ir paaugstinātas akcīzes nodokļa likmes visiem alkoholiskajiem dzērieniem, arī alum. Akcīzes nodokļa izmaiņas ietvertas nodokļu reformā.

Līdz ar to Latvijā piemērojamā akcīzes nodokļa likme stiprajam alkoholam kļuvusi līdzvērtīga nodokļa likmei Lietuvā, taču salīdzinājumā ar Igauniju tā saglabājas būtiski zemāka. Tiesa, marta pirmajās dienās vairākiem alkoholiskajiem dzērieniem bija vēl iepriekšējās cenas.

Andris, autovadītājs
Neesmu pamanījis cenu izmaiņas, jo pēdējā laikā alkoholu nepērku. Taču uzskatu, ka cenu kāpums tikai nāks par labu spekulantiem, kuri varēs vairāk nopelnīt.
Aina, aprūpētāja
Tā kā es alkoholu nelietoju, uz tā cenām vispār neskatos, nepievēršu tam uzmanību. No vienas puses, ir labi, ka cena stiprajiem dzērieniem pieaug, taču, no otras puses, ieguvēji noteikti būs nelegālā alkohola tirgotāji.
Aivars, strādnieks
Martā vēl neesmu pircis alkoholu, taču cenu pieaugums bija neizbēgams, lai izlīdzinātos cenu līmenis ar kaimiņvalstīm. Un tas ir normāli.
Ausma, pensionāre
Par cenu paaugstinājumu dzirdēju pa radio, taču pati tam nepievēršu uzmanību. Visam cenas pieaug, kāpēc lai nepaaugstinātos arī alkohola cena?