06.03.2018 13:45

Aptauja Mārupē: Vai jau esat deklarējis 2017. gadā gūtos ienākumus?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Mārupē: Vai jau esat deklarējis 2017. gadā gūtos ienākumus? VID un Ģirts Kondrāts

1. martā sākās iedzīvotāju gada ienākumu deklarēšana par aizvadīto gadu. Jau pirmajā dienā deklarācijas elektroniski iesniedza vairāk nekā 100 000 cilvēku, un vairāki tūkstoši deklarāciju iesniegtas papīra formā.

 

Jānis, celtnieks:
Šogad savus pērn gūtos ienākumus vēl deklarējis neesmu. To izdarīšu jau tuvākajā laikā. Patiesībā tas neprasa vairāk par desmit minūtēm pie datora. Nekādu problēmu nav arī ar čekiem par attaisnotajiem izdevumiem. Gan jau kādu eiro saņemšu atpakaļ.
Darja, ierēdne:
Es kā valsts amatpersona savus ienākumus deklarēju jau gandrīz desmit gadus un šogad darīšu tāpat. Turklāt tas nav jādara obligāti 1. martā, bet laikā līdz 1. jūnijam. Skaidrs, ka es gribu saņemt atpakaļ naudu arī par ārstniecības un izglītības izdevumiem.
Māris, stiklinieks:
Es ar ienākumu deklarācijas iesniegšanu pārāk nesteidzos, bet pārāk atlikt arī negribu. Ar Valsts ieņēmumu dienestu jokus dzīt nevar. Turklāt labi, ka tagad vairs nav nekur jābrauc un jāsēž rindā. Pietiek ar brītiņu pie datora, un viss kārtībā, pat attaisnoto izdevumu čeki nekur nav jāved.
Ilze, finansiste:
Domāju, ka cilvēki mazliet pārspīlē, steigdamies iesniegt ienākumu deklarāciju jau 1. martā. To var izdarīt trīs mēnešu laikā. Bet es to noteikti izdarīšu, jo gribu saņemt atpakaļ naudu gan par ārstniecības izdevumiem, gan pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli.