25.12.2017 15:28

Aptauja Stopiņos. Kā pārvarat tumšā laika depresiju?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Stopiņos. Kā pārvarat tumšā laika depresiju? Liene Ozola un pixabay.com

Ceturtdien, 21. decembrī, bija ziemas saulgrieži – gada īsākā diena, kam sekoja gada garākā nakts. Nu dienas pamazām kļūs garākas, tomēr tumsas pārākums vēl turpinās un bieži atstāj nomācošu iespaidu. Kā spējam sadzīvot ar apstākļiem, kurus nespējam ietekmēt?

Imants, pensionārs
Ir nepatīkams tas tumšais laiks, taču, kad pierod, to vairs nemaz nejūt. Gribētos, lai būtu gaiši vakari, bet es kā pensionārs tieku galā arī ar tumsu – vienkārši ilgāk skatos televīzijas pārraides. Sāku to darīt jau puspiecos pēcpusdienā un tā līdz vakaram.
Liene, veikala administratore
Ja cilvēkam ir depresija, tad tā ir, un tas nav atkarīgs no laika. Laikapstākļi to neietekmē. Taču es pati šo tumšo laiku īpaši nejūtu, jo ir daudz jāstrādā, un, kad nav jādara darbs, vienkārši atpūšos.
Jāzeps, pensionēts inženieris
Man ir depresija visu mūžu, ko tad es visu mūžu bēdāšos? Alkoholu es nelietoju jau 20 gadus un, kamēr strādāju, tikmēr tumšo laiku vispār nejutu. Tagad pensijā es ziemā minu krustvārdu mīklas, lasu grāmatas, un man ir arī iemīļota kāršu spēle – preferanss. Tā ir nopietna spēle, ar zolīti to nemaz nevar salīdzināt.
Māra, pensionāre
Tumšajā laikā es dresēju savu vīru un strīdos ar viņu. Viņš man tāds pakurls un brīžiem to nedzird, tāpēc tas ir vislabākais veids, kā izlādēties.