Latvijas čempionāts ūdens slēpošanas slalomā

Latvijas čempionāts ūdens slēpošanas slalomā notiks sestdien "Siguldas Bebru" ūdens slēpošanas bāzē Umeru ezerā, Siguldas – Mālpils šosejas 6. kilometrā.

Sacensības ritēs četrās grupās dāmām un kungiem – līdz 14 un 21 gada vecumam, kā arī senioriem un "Open" klasē. Katram sacensību dalībniekam būs pa diviem braucieniem. Uzvarētājs tiks noteikts pēc labākā uzrādītā rezultāta vienā no diviem braucieniem. Pirmā brauciena sākums paredzēts plkst.12, otrā brauciena – plkst.15.30.

Paredzams, ka sacensībās piedalīsies aptuveni 30 ūdensslēpotāji – dalību apstiprinājuši visi labākie ūdensslēpošanas slaloma meistari Latvijā.

Ūdensslēpošanas klasiskās disciplīnas ir slaloms, tramplīnlēkšana un triku (figūru) slēpošana. Slaloms ir izplatītākā ūdensslēpošanas disciplīna Latvijā, kura izceļas ar savu dinamiskumu un vizuālo pievilcību. Tā prasa no sportista labu fizisko un tehnisko sagatavotību.

Ūdensslēpošanas slalomā sportistam 259 metru garā distancē ir jāapbrauc sešas bojas pie dažādiem laivas ātrumiem (43 – 58 km/h) un falles (striķa) garumiem (18,25 m – 9,75 m). Pieaugot laivas ātrumam un samazinoties falles garumam, izbraukt trasi kļūst arvien sarežģītāk. Uzvarētājs ir sportists, kurš ar lielāku ātrumu un īsāku falles garumu spēj apbraukt vairāk bojas.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: ”Siguldas Bebru” ūdens slēpošanas bāze
  • Notikuma sākums: 2012-08-11 12:00:00