17.07.2017 16:11

Aptauja Ādažos: Kā uztverat sabiedroto karavīru klātbūtni savā tuvākajā apkārtnē?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ādažos: Kā uztverat sabiedroto karavīru klātbūtni savā tuvākajā apkārtnē? Einārs Binders un arhīvs

Ādažu militārajā bāzē pašlaik uzturas aptuveni 1200 sabiedroto valstu karavīru no Kanādas, Itālijas, Polijas un citām NATO dalībvalstīm.

Justīne, pārdevēja:
Uz mūsu veikalu nāk spāņi, kanādieši, slovāki, poļi. Viņi sveicinās angļu valodā, vienmēr pasmaida. Visi kā viens ir iemācījušies teikt "paldies!" latviski. Viņi pērk visu – gan armijai, gan atpūtai. Tie, kuri paliks pa ziemu, meklē siltākas drēbes un cimdus, bet siltajam laikam T-kreklus un moskītu tīklus, un viņi priecājas, ka mums ir ļoti patīkams klimats.
Laimonis, pensionārs:
Es esmu pacifists, un visas tās armijas izdarības man vispār krīt uz nerviem. Padzīvojiet jūs blakus poligonam, tad redzēsim, ko teiksiet! Kāpēc man jāuzupurējas kaut kāda neskaidra kopējā labuma dēļ?
Maija, mājsaimniece:
Redzu, kā karavīri brauc garām manai mājai ar mašīnām, arī to, ka labprāt nāk uz Ādažu centru iepirkties un apmeklē sabiedriskās ēdināšanas vietas. Tas nozīmē, ka mūsu uzņēmēji tiek pie naudas, un tas savukārt nāk par labu Ādažu attīstībai. No otras puses, nav zināms, vai tagad, kad te trenējas arī sabiedrotie, varēs iet uz poligonu sēņot. Pērn vēl varēja.
Ilgvars, pensionārs:
Man jau šķiet, ka tie ārzemju karavīri ir pavisam normāli veči. Es viņus parasti sastopu no rītiem, kad viņi manai mājai garām skrien rīta krosu. Kad sastopamies, allaž man pamāj ar roku.