10.07.2017 14:00

Aptauja: Vairākums skolas vecuma bērnu vasaras brīvlaiku pavada kopā ar ģimeni

Autors  Sanda Apsīte, mārketinga vadītāja
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja: Vairākums skolas vecuma bērnu vasaras brīvlaiku pavada kopā ar ģimeni pixabay.com; "Kantar TNS"

71% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuriem ir skolas vecuma bērni vai mazbērni, ir norādījuši, ka viņu bērni vai mazbērni vasaras brīvlaiku pavada kopā ar vecākiem un ģimeni, liecina "Kantar TNS" šī gada jūlijā veiktā aptauja.

Salīdzinoši bieži iedzīvotāji norādījuši, ka viņu skolas vecuma bērni vai mazbērni vasaras brīvlaikā ciemojas pie vecvecākiem vai citiem radiniekiem (44%), brīvo laiku pavada kopā ar draugiem vai kaimiņiem (43%), kā arī apmeklē sporta, mākslas vai citas tematiskās nometnes (34%).

Salīdzinoši retāk iedzīvotāji norāda, ka viņu skolas vecuma bērni vai mazbērni vasaras brīvlaikā dodas ceļojumā ārpus Latvijas (18%), bet salīdzinoši visretāk norāda, ka viņu skolas vecuma bērni vai mazbērni vasaras brīvlaikā strādā (4%).

Vairāk nekā puse (55%) iedzīvotāju ir norādījuši, ka vēsie laika apstākļi nav ietekmējuši viņu atpūtas vai atvaļinājuma plānus (33% – drīzāk nē; 22% – noteikti nē). 2% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Aptauju veica pētījumu kompānija "Kantar TNS" laikā no 2017. gada 4. līdz 6. jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi un izslēdzot pašpieteikšanos.