Foto-velo orientēšanās sacensības

Olaines sporta centrs otro gadu pēc kārtas organizē foto-velo orientēšanās sacensības "Pilsētas medības". To mērķis ir iepazīstināt Olaines novada iedzīvotājus ar orientēšanās sporta veidu, aicināt piedalīties netradicionālās sacensībās un iepazīt savu pilsētu un tās apkārtni no cita skatu punkta.

Viss, kas nepieciešams, ir laba kompānija 3 – 4 cilvēku sastāvā, divritenis, veloķivere un digitālais fotoaparāts. Dalībnieki tiks dalīti draugu grupās (līdz 60 kontrolpunktiem) un ģimenes grupās (30 kontrolpunkti). Jaunieši līdz 14 gadu vecumam, piedaloties ģimenes grupā, sacensībās var piedalīties tikai vecāku vai aizbildņu uzraudzībā.

Sacensību principi ir šādi. Dalībniekiem starta vietā tiek izsniegts foto materiāls un Olaines pilsētas karte. Kartē atzīmētajos punktos komanda meklē objektus, kas redzami attēlu lapā. Atrodot objektu, tas ir jānofotografē, fotogrāfijā kopā ar objektu noteikti jābūt redzamiem diviem komandas biedriem (ja komandā trīs dalībnieki) vai trim komandas biedriem (ja komandā ir četri dalībnieki), un bildei jāizsaka objekta atrašanās vieta. Pēc finiša laika fiksēšanas nesteidzoties jānodod tiesnešiem fotoaparāta atmiņas karte, kurā jābūt tikai vienai fotogrāfijai no katra atrastā kontrolpunkta.

Komandai par katru bildi, kas atbilst paraugam, tiek piešķirts viens punkts. Pasākumā uzvar komanda, kas savākusi lielāko punktu skaitu. Orientējoties pavadāmais laiks – līdz divām stundām no komandas starta brīža. Par katru kavētu minūti komanda saņem -1 punktu. Maksimālais atļautais kavēšanas laiks – 15 minūtes.

Papildus Info

  • Norises vieta: Olaines sporta centrs
  • Notikuma sākums: 2012-08-05 15:00:00