Skrējiens Turaidas tornī

Sprinta skrējiens Turaidas tornī ir skriešanas sacensību seriāla "Sigulda augšup" otrais posms, kurā dalībnieki cīnīsies par titulu "Ātrākais ziņnesis".

Sacensties par titulu var ikviens. Uzvarēs tas, kurš visātrāk veiks 30 metru un piecu stāvu augstumu un uzskries līdz skatu laukumam. Katrā grupā tiks noskaidroti 3 labākie ziņneši.

Grupās notiek kvalifikācija, katrā grupā kvalificējas 16 labākie dalībnieki, tad astoņi labākie, kam seko fināla skrējiens. Tajā noskaidro trīs labākos. Ja grupā ir mazāk par 16 dalībniekiem, izslēgšanas skrējiens sākas ar pusfinālu. Ja grupā ir mazāk dalībnieku par astoņi, uzreiz tiek organizēts fināls. Vecumu grupās līdz 10 gdiem un vecākiem par 56 gadiem kvalifikācija nenotiek, uzreiz ir fināla krējiens.

Ja izslēgšanas skrējiena finišā nav iespējams noteikt vietu sadalījumu, tad alībnieks ar labāku kvalifikācijas laiku tiek ierindots augstākā vietā. Dlībnieki būs sadalīti pa grupām, katram dalībniekam sava starta minūte. Ja dlībnieks panāk iepriekš startējošo dalībnieku distances vidū, viņam jādod ceļš ātrākam skrējējam.

Pieteikšanās sacensību rīkotāju www.ba2.lv mājas lapā.

"Sigulda augšup" pirmais posms "Serpentīnceļa skrējiens" notika maija sākumā, bet 3. posms – skrējiens pa Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi paredzēts 8.septembrī.

Papildus Info

  • Norises vieta: Turaidas muzejrezervāts
  • Notikuma sākums: 2012-08-05 17:00:00