18.05.2017 13:39

Aptauja Ādažos: Vai, ikdienā iepērkoties, izmantojat plastmasas maisiņus?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ādažos: Vai, ikdienā iepērkoties, izmantojat plastmasas maisiņus? Einārs Binders

Pamazām iesakņojas paradums doties uz veikalu iepirkties ar savu tirgus somu vai drānas maisiņu. Vairākās Eiropas valstīs veikalos vairs nav pieejami bezmaksas plastmasas maisiņi.

Margarita, logopēde:
Iepirkties pārsvarā eju ar savu iepirkumu maisiņu. Man mašīnā vienmēr līdzi ir trīs iepirkumu somas. Viens no iemesliem, kāpēc es tā daru, ir maisiņa cena – kādreiz tas maksāja 11 centus, tagad – 15. Turklāt plastmasa, nonākusi dabā, tai nodara kaitējumu, jo ilgi nesadalās.
Kaspars, karavīrs:
Man mājās ir audekla iepirkumu maisi. Kad no mājām eju uz veikalu, tos vienmēr ņemu līdzi. Ja iepērkos kaut kur pa ceļam, nākas izmantot veikala plastmasas maisiņus. Pēc tam tos izmantoju kā atkritumu maisus, jo nekur tuvumā manai dzīvesvietai šķiroto atkritumu konteineru diemžēl nav.
Eva, jaunā māmiņa:
Ikdienas pirkumus lieku veikala plastmasas maisiņos, kuriem vēlāk piešķiru otro dzīvi, izmantojot tos atkritumu uzkrāšanai. Mēģinu sevi pieradināt izmantot daudzreiz lietojamos iepirkumu maisiņus no drānas, bet bieži vien tie aizmirstas, piemēram, mašīnā, un pirkumi tāpat jāliek veikala plastmasas maisiņā.
Arvīds, pensionārs:
Cenšos iet iepirkties ar savu iepirkumu maisu. Plastmasas maisiņus, ja vien tas iespējams, nepērku, un ne jau tāpēc, ka to cena būtu pārāk augsta, bet gan tāpēc, ka tie mājās uzkrājas neiedomājamos apmēros. Tāpēc arī dodu priekšroku drēbes maisiem vai tādiem, kurus pats varu likvidēt, piemēram, sadedzināt.