07.03.2016 12:43

Aptauja Ropažos: Vai atbalstāt ideju, ka par braukšanu dzērumā jāiestājas kriminālatbildībai?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ropažos: Vai atbalstāt ideju, ka par braukšanu dzērumā jāiestājas kriminālatbildībai? arhīvs

Gadījumus, kad alkohola saturs autovadītāja asinīs pārsniedz vienu promili, jau tagad izskata tiesa, bet par atkārtotu braukšanu reibumā draud kriminālatbildība. Daudzi uzskata, ka sodam par šādu pārkāpumu jābūt bargākam un ka šoferis jāsauc pie kriminālatbildības jau tad, kad braucis alkohola reibumā pirmo reizi.

Gunita, strādā viesmīlības nozarē:
Mums mājās ir alkometrs, un reizēm mēs testējam, cik daudz var lietot alkoholiskos dzērienus, lai nepārsniegtu atļautās 0,5 promiles. Katrā ziņā tā nav viena alus glāze. Ja kāds domā, ka pirms auto vadīšanas var dzert daudz vairāk, tad ir pareizi, ka par to iestājas kriminālatbildība.
Valters, stājas profesionālajā dienestā:
Ja braukšanu dzērumā varam uzskatīt par likteņa izaicināšanu, tad jārēķinās, ka sodam par to jābūt bargam. Pareizāk būtu, ja līdzšinējo 0,5 promiļu vietā spēkā būtu norma 0,2 promiles, kas tagad attiecas tikai uz jaunajiem autovadītājiem.
Jānis, programmētājs:
Šobrīd nevaru kategoriski pateikt, vai tiešām katrā gadījumā par braukšanu dzērumā jāiestājas kriminālatbildībai. Labāk par to lai lemj juristi. Ja, nedod Dievs, gadās kāda nelaime, tad jau likuma priekšā jāatbild tik un tā.
Gita, pirmsskolas skolotāja:
Es noteikti esmu par to, lai sodi par braukšanu dzērumā būtu bargāki. Pieaugušam cilvēkam taču jāzina, ka ir lietas, kuras nedrīkst darīt, un, ja spēles noteikumi tiek pārkāpti, sekas var būt viņam nelabvēlīgas.