04.05.2015 15:03

Aptauja Zvejniekciemā: Vai novados vajag mākslas skolas?

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Aptauja Zvejniekciemā: Vai novados vajag mākslas skolas? Einārs Binders

Vai pašvaldībai ir jāatbalsta un jāattīsta mākslas skola salīdzinoši nelielā apdzīvotā vietā, jautājām Zvejniekciemā satiktajiem iedzīvotājiem.

Inese, bāriņtiesas priekšsēdētāja:
Jā, jo tas ir ieguldījums bērnos, viņu izglītībā un attīstībā. Es gribētu, lai arī mana mazmeitiņa iet mākslas skolā. Svētdien mēs piedalījāmies pasākumā, kur viņa krāsoja maskas, un es sapratu, ka viņai tiešām ir talants. Es dzīvoju Lielvārdes novadā, kura trīs pagastos katrā ir mākslas skola. Jumpravā ir tikai divi tūkstoši iedzīvotāju, bet es redzu, kā bērni izgrezno pagastu, cik aktīvi viņi piedalās visādos pasākumos. Bērni attīsta savus talantus, un no viņiem izaug gan mākslinieki, gan citu profesiju pārstāvji, kuri savā pagastā daudz ko izdara.
Ilgvars, elektromontieris:
Noteikti, jo tā ir iespēja līdztekus mācībām izkopt un attīstīt mākslinieciskās dotības dzīvesvietas tuvumā. Provincē vispār vieglāk ir attīstīt tādus novirzienus kā māksla, mūzika, sports, jo Rīga ir pārāk piesātināta ar visu ko citu.
Laura, auklē bērniņu:
Man nav bijusi iespēja iet mākslas skolā. Ir labi, ka mākslas skola ir mazā apdzīvotā vietā, jo ne visi vecāki var izvadāt bērnus uz Rīgu, kur ir ļoti daudz visādu iespēju. Mans bērniņš vēl ir ļoti mazs, bet, ja viņam patiks zīmēt, es noteikti izmantošu iespēju sūtīt viņu mākslas skolā.
Arnis, iespiedējs:
Obligāti vajag un tieši mazā apdzīvotā vietā. Manu paziņu bērni iet mākslas skolā. Viņi ir attīstītāki, viņiem ir nodarbošanās, mērķi, viņi piedalās izstādēs un gūst panākumus. Skultē, kur nav šādas iespējas, bērniem nav ko darīt, viņi pulcējas pieturā, dzer aliņu un uzpīpē.

Foto - Einārs Binders