06.03.2015 14:54

Garkalne plāno atļaut kailcirtes un apbūvi Pierīgas mežos

Autors  Artūrs Priede, biedrības ”Par brīvu Lielā Baltezera krastu” vadītājs
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bukultu mežs Bukultu mežs arhīvs

Garkalnes novada dome publiskai apspriešanai nodevusi teritorijas plānojuma grozījumus, kas paredz likvidēt meža aizsargjoslu aptuveni 500 hektāru lielai platībai ap Rīgas pilsētu.

Grozījumi dod iespēju Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" veikt kailcirtes divu un piecu hektāru platībā un plānot apbūvi savā īpašumā esošajos Pierīgas mežos ap Baltezera ciemu, Berģiem, Bukultiem, Priedkalni, Sužiem un vērtīgās meža teritorijās ap Lielo un Mazo Baltezeru. Citās meža teritorijās atļauts veikt apbūvi – ar sportu un rekreāciju saistītus objektus, transporta infrastruktūras objektus, mežaparkus, velotrases, slēpošanas trases.

Biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede uzskata, ka kailcirtei izvēlētās teritorijas rada aizdomas par jaunu apbūves zemesgabalu izveidi uz Rīgas pilsētai piederoša meža rēķina.

"Ņemot vērā, kā "rekreācijas objekti" Jūrmalā pārvēršas par dzīvokļu mājām, nav šaubu, ka šāda shēma tiek plānota arī šeit. Jo citādi meža aizsargjoslas likvidāciju un kailcirtes varēja paredzēt arī citās daudz nomaļākās vietās", pārliecināts ir A. Priede. "Dīvaini, ka mežu aizsargjoslu un kailciršu iniciatīva nāk no Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži", kas publiski savā stratēģijā apņemas ievērot vides aizsardzības un meža ekosistēmas uzturēšanu."

Iedzīvotājiem ir tiesības līdz 15. martam Garkalnes domē iesniegt savu viedokli par plānotām izmaiņām.